Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μαζί με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο παρουσιάζουν για έκτη χρονιά το Thessaloniki – Locarno Industry Academy, μία πρωτοβουλία που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν, σάς περιμένουμε!

Tο Industry Academy επικεντρώνεται σε χώρες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο, ενώ θα δέχεται αιτήσεις από περιοχές όπου λειτουργεί ήδη η Ακαδημία (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ και Νότια Αφρική).

Η Ακαδημία είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό να βοηθήσει τους νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου που ειδικεύονται στην προώθηση και διανομή ταινιών, στο μάρκετινγκ και τον προγραμματισμό ταινιών.

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τις 8 έως τις 13 Νοεμβρίου στην Αγορά του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και θα έχει στόχο να εκπαιδεύσει νέους επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Η Ακαδημία προσφέρει στους συμμετέχοντες συνεδρίες με κορυφαίους και έμπειρους επαγγελματίες και ειδικούς: με sales agents, διανομείς, επικεφαλής τμημάτων μάρκετινγκ, προγραμματιστές φεστιβάλ και παραγωγούς. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες με συναδέλφους τους και με καλεσμένους ομιλητές, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Αγοράς (5 – 13 Νοεμβρίου), οι οποίες προσφέρουν καλύτερη επισκόπηση των δραστηριοτήτων της αγοράς και κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς παράγοντες στη βιομηχανία του κινηματογράφου).

Η επίσημη γλώσσα είναι τα αγγλικά.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 27η Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.filmfestival.gr. Μπορείτε να βρείτε την αίτηση εδώ.

Leave a comment