Ο Γιώργος Λάνθιμος θα συνεργαστεί εκ νέου με την Έμμα Στόουν. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, θα πρωταγωνιστήσει στην προσαρμογή του μυθιστορήματος του Alasdair Grey, «Poor Things». Η ιστορία εκτυλίσσεται τον 19ο αιώνα και δανείζεται στοιχεία από το «Frankenstein» της Mary Shelley. Έτσι, μετά το βραβευμένο με Όσκαρ The Favorite (2018), οι δυό τους θα ξαναβρεθούν σε σετ γυρισμάτων.

Η Searchlight Pictures, μία από τις εταιρείες παραγωγής της ταινίας, την περιγράφει ως «μια θυελλώδη περιπέτεια που μεταπηδά από την Αλεξάνδρεια στην Οδησσό σε έναν παρισινό οίκο ανοχής» και «φαινομενικά τα απομνημονεύματα του Archibald McCandless, ενός γιατρού από τη Γλασκώβη του 19ου αιώνα» στα οποία αφηγείται «την παράξενη ζωή τής υπεραναπτυγμένης σεξουαλικά, εκρηκτικής Bella Baxter, μιας χειραφετημένης γυναίκας, ενός θηλυκού Frankenstein » της οποίας ο εγκέφαλος αντικαθίσταται με αυτόν του αγέννητου παιδιού της, αφού η ίδια πνιγεί.

Το σενάριο θα είναι σε συνεργασία του Λάνθιμου και του Αυστραλού σεναριογράφου Tony McNamara, έτερου συγγραφέα του The Favorite και δημιουργού της δραματικής κομεντί The Great, για την άνοδο της Μεγάλης Αικατερίνης στο θρόνο.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Leave a comment