Ακόμα μία κινηματογραφική βραδιά στο Σινέ Παντάνασσα (Παντανάσσης και Καραϊσκάκη) από τον Γυμνό Οφθαλμό του Νίκου Καββαδία. Σε παγκόσμια πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη, το ντοκυμανταίρ του Μελέτη Μοίρα Βαβέλ – Από την Σιωπή στην ‘Εκρηξη, την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 21:30.

Το cinepatra.gr συμμετέχει ως χορηγός.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Αγαπητοί συνεργάτες θα ήθελα από καρδιάς να σας ευχαριστήσω γιά την συνεργασία και την στήριξη στις προβολές του διά “γυμνού οφθαλμού” Κινητού Κινηματογράφου Πατρών 2020 στο Σινέ Παντάνασσα (Παντανάσσης και Καραϊσκάκη).Και στην προβολή του “Άντρα, Που Κοιτάζει ΝοτιοΑνατολικά” του Αρχεντίνου Ελιζέο Σουμπιέλα οι κινηματογραφόφιλοι – νέα παιδιά στην συντριπτική τους πλειοψηφία –  “βούλιαξαν” γιά ακόμα μιά φορά τον μοναχικό κι όμορφο πεζόδρομο Παντανάσσης και Καραϊσκάκη, δείχνοντας με συγκινητική αφοσίωση την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στις επιλογές μου.

Γιά την τόσο ιδιαίτερη προβολή της ερχόμενης Πέμπτης νοιώθω την ανάγκη να σημειώσω:
1. πρόκειται γιά την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ στην μεγάλη οθόνη, αφού, μετά την αναβολή του 22ου Φεστιβάλ Ντοκυμανταίρ Θεσσαλονίκης, η ταινία προβλήθηκε on-line, στην αναγκαστική μεταφορά του Φεστιβάλ στο διαδίκτυο, από την μεγάλη στην μικρή οθόνη.

2. η προβολή γίνεται πραγματικότητα μετά την αποφασιστική στήριξη του Φεστιβάλ Ντοκυμανταίρ Θεσσαλονίκης, το οποίο αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη να την στηρίξει, αναγνωρίζοντας το έργο του “Γυμνού Οφθαλμού” και την σπουδαιότητα ενός δρωμένου σαν τον Κινητό Κινηματογράφο Πατρών.

3. η στάση του σκηνοθέτη της ταινίας Μελέτη Μοίρα με συγκινεί ιδιαίτερη, αφού μετά τα “Διαμάντια στον Ουρανό της Νύχτας”, που προβλήθηκαν πέρυσι στο CaféDel Bar, μου εμπιστεύεται και το νέο του ντοκυμανταίρ και, μάλιστα, σε παγκόσμια πρώτη προβολή!

4. από καρδιάς ευχαριστώ τον συνεργάτη, συνδιοργανωτή και συνοδοιπόρο Νικηφόρο Σπίνο (NS Sound), αλλά και τους χορηγούς της προβολής (cinepatra.gr – βιβλιοπωλείο Nouveau – Motel Vintage Store), που διάλεξαν να είναι δίπλα μου.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Το Σινέ – Παντάνασσα είναι μιά μαγική μεταμόρφωση ενός μοναχικού και όμορφου πεζόδρομου στο κέντρο της πόλης σε θερινό σινεμά.Αυτήν την μεταμόρφωση την πρωτοονειρεύτηκα πριν τέσσερα χρόνια σε μιά από τις μοναχικές και ονειροπαρμένες βόλτες στην πόλη μου, όταν είναι άδεια από ανθρώπους κι έτσι μπορώ να δίνω χώρο στο όνειρο.Οφείλω να παραδεχθώ, ότι η μεταμόρφωση είναι τόσο μαγική, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου, αλλά αυτό, σε καμιά περίπτωση, δεν σημαίνει, ότι η Πάτρα, η πόλη των σκοτωμένων κινηματογράφων, δεν έχει ανάγκη από, τουλάχιστον, έναν θερινό κινηματογράφο.Δεν θέλω με τίποτα η μαγική μεταμόρφωση, που βάπτισα Σινέ – Παντάνασσα, να λειτουργήσει σαν άλλοθι.
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός…

με ειλικρίνεια,
(διά “γυμνού οφθαλμού”, πάντα)
νικόλαος ε. καββαδίας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
ταινία: “Βαβέλ- Από την σιωπή στην έκρηξη” – Μελέτης Μοίρας

τόπος: Σινέ Παντάνασσα – (πεζόδρομος) Καραϊσκάκη και Παντανάσσης

ημερομηνία: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

ώρα: 9.30 το βράδυ

εισιτήριο: Ελεύθερη Είσοδος (με σειρά προτεραιότητας)

διοργανωτές: “γυμνός οφθαλμός” και NS Sound

υποστηρίζουν: cinepatra.gr, Βιβλιοπωλείο Nouveau, Motel Vintage Store

Babel – From Silence to the Explosion / Documentary / Trailer / Βαβέλ – Από τη Σιωπή στην Έκρηξη from Meletis Miras on Vimeo.

H TAINIA

Σκηνοθεσία: Μελέτης Μοίρας
Σενάριο: 
Μελέτης Μοίρας
Διεύθυνση φωτογραφίας: 
Κώστας Καπερνάρος
Μοντάζ: 
Μιχάλης Καλλήγερης
Ήχος: 
Σωτήρης Λάσκαρης
Μουσική: 
Βασίλης Μαντζούκης
Παραγωγός:
 Μελέτης Μοίρας
Χρώμα: 
Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: 
Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 
2020
Διάρκεια: 73΄

Παγκόσμια εκμετάλλευση: Μελέτης Μοίρας, info@worldsound.gr

ΥΠΟΘΕΣΗΑθήνα, Φεβρουάριος 1981. Μια παρέα ανθρώπων μαθαίνουν στο ελληνικό κοινό, ότι τα κόμικς δεν είναι μόνο για παιδιά, έχοντας για μοναδικό κίνητρο την αγάπη για την ‘Eνατη Τέχνη.
Αυτή είναι η ιστορία της Βαβέλ, του θρυλικού περιοδικού κόμικς (και όχι μόνο), και των διεθνών φεστιβάλ που διοργάνωνε…  

Η αφίσα της προβολής είναι μια δημιουργία της Έλενας Φωτακέλη.

Leave a comment