Είχε χαρακτηρίσει ανυπόφορο το Fight Club του Ντέιβιντ Φίντσερ, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να ευχηθεί καρκίνο στον σκηνοθέτη.

Ενώ το Fight Club του David Fincher δίχασε τους κριτικούς κινηματογράφου και το κοινό κατά την κυκλοφορία του το 1999, λίγοι άνθρωποι είχαν δηλώσει την απέχθειά τους δημόσια για την ταινία, όπως ο Πολ Τόμας Άντερσον, του οποίου το Magnolia κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. Σε μια συνέντευξη του στο Rolling Stone το 2000, ο Άντερσον ισοπέδωσε την ταινία του Φίντσερ, φτάνοντας στο σημείο να του ευχηθεί καρκίνο λόγω του σημείου της πλοκής του Fight Club, στο οποίο ο αφηγητής (Έντουαρντ Νόρτον) επισκέπτεται μια ομάδα υποστήριξης πασχόντων από καρκίνο των όρχεων, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν πάσχει από την ασθένεια.

«Είδα 30 λεπτά μόνο επειδή το τρέιλερ μας παίζει μπροστά του», είχε δηλώσει ο Άντερσον για το Fight Club. «Και θα ήθελα να συνεχίσω να επικρίνω αυτή την ταινία, αλλά απλά θα προσποιούμαι ότι δεν την έχω δει. Είναι απλώς ανυπόφορη. Εύχομαι καρκίνο των όρχεων στον David Fincher, για όλα τα αστεία του σχετικά με αυτόν, του εύχομαι καρκίνο των όρχεων».

20 χρόνια μετά, ο Φίντσερ σε συνέντευξή του για την προώθηση του Mank, επίσης, στο Rolling Stone, δηλώνει ότι καταλαβαίνει από πού προήλθε ο θυμός του Άντερσον: «Ναι. Κοίτα, έχω βιώσει τον καρκίνο με κάποιον που αγαπώ και μπορώ να καταλάβω αν κάποιος σκέφτηκε… Δεν πίστευα ότι κάνουμε πλάκα με επιζώντες ή θύματα καρκίνου », είπε ο Φίντσερ. «Σκέφτηκα οτι αυτό που έκανε ο Τσακ (Πόλανικ, στο βιβλίο του οποίου βασίστηκε η ταινία) ήταν να μιλήσει για ένα θεραπευτικό περιβάλλον που θα μπορούσε να παραβιαστεί. Μιλούσαμε για ένα βρικολάκιασμα ενσυναίσθησης».

Ο Φίντσερ συνέχισε: «Ο καρκίνος είναι σκληρός. Είναι ένα φρικτό πράγμα. Όσον αφορά τα λεγόμενα του Πολ, τα καταλαβαίνω. Αν βρίσκεστε σε μια δύσκολη συναισθηματική κατάσταση και μόλις περάσατε κάτι βαρύ… Ο πατέρας μου πέθανε και σίγουρα με έκανε να νιώθω διαφορετικά για το θάνατο και τον πόνο. Και στον πατέρα μου, μάλλον, το Fight Club άρεσε ακόμη λιγότερο από ό, τι στον Πολ».

Παρά το γεγονός ότι θεωρήθηκε οικονομική αποτυχία κατά την κυκλοφορία του, το Fight Club θεωρείται πλέον κλασική ταινία και μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του Φίντσερ.

Leave a comment