Οι συνδρομητές του Netflix θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε στις 8 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα βγήκε στον αέρα το trailer του νέου του project.

Σύμφωνα με το Netflix, η σύνοψη του ντοκιμαντέρ έχει ως εξής:

«Η Φραν Λίμποουιτς ξέρει τι της αρέσει – και τι δεν της αρέσει. Και δεν θα περιμένει πρόσκληση για να σας πει. Εδώ και δεκαετίες, η κριτικός και δοκιμιογράφος εκφράζει τις απόψεις της, μερικές φορές αλαζονικά, πάντα με θέρμη. Νεοϋορκέζα ως το κόκαλο, η Λίμποουιτς μετέτρεψε την αμεσότητα σε μια μορφή τέχνης, μετουσιώνοντας τις «ανούσιες» παρατηρήσεις της σχετικά με την πόλη και τους κατοίκους της σε ένα αιχμηρό γλαφυρό σχολιασμό, από τον οποίο δεν γλιτώνει κανείς. Διαμορφώνοντας τις σκέψεις της Λίμποουιτς σε έναν οργιωδώς αστείο οδηγό, που θα ήθελε κάθε νεοϋορκέζος, το “Pretend It’s a City” δίνει βήμα σε μια κλασική αστική φωνή για θέματα όπως οι τουρίστες, τα χρήματα, το μετρό και οι τέχνες μέχρι την όχι-και-τόσο-απλή δράση περπατήματος στην Times Square (υπάρχει ένας σωστός τρόπος να το κάνεις). Στην πορεία, το παρελθόν της Λίμποουιτς έρχεται στο προσκήνιο: μια ζωή που χαρακτηρίζεται από συνεχή περιέργεια και αναζωογονητική ανεξαρτησία».

Η τελευταία ταινία του Σκορσέζε, The Irishman, έκανε πρεμιέρα στο Netflix το 2019. Το Pretend It’s a City είναι η δεύτερη ταινία του σκηνοθέτη για την πλατφόρμα. Το επόμενο μεγάλο εγχείρημα του σκηνοθέτη , Killers of the Flower Moon, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, πρόκειται να προβληθεί σε πρεμιέρα στο Apple TV +.

Leave a comment