Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τιερί Φρεμό δήλωσε πως η ανανεωμένη επίσημη επιλογή ταινιών θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο, όμως το Φεστιβάλ δε θα πραγματοποιηθεί φέτος. Οι ταινίες του προγράμματος θα παρουσιαστούν σε άλλα φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Βενετίας τον Σεπτέμβριο, αλλά και σε κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο από τον φετινό Ιούνιο έως την άνοιξη του 2021.

Σύμφωνα με τον Φρεμό, τα τμήματα Εκτός Συναγωνισμού και Ένα Κάποιο Βλέμμα δεν θα υπάρξουν φέτος, καθώς λόγω της έκτακτης περίστασης “θα ήταν γελοίο να συμπεριφερόμαστε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Όμως αυτό που θέλουμε είναι να προωθήσουμε τις ταινίες που είδαμε και αγαπήσαμε. Δεχθήκαμε ταινίες από όλο τον κόσμο, υπέροχες ταινίες, και είναι καθήκον μας να τις βοηθήσουμε να βρουν το δρόμο τους προς το κοινό. Αφού ανακοινώσουμε τη λίστα, ο στόχος είναι να ξεκινήσουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις στα σινεμά. Επαγγελματίες από όλο τον κόσμο με τους οποίους βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή, μας λένε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για τις ταινίες τους”.

Κάποιες ταινίες θα επαναξιολογηθούν για το Φεστιβάλ Καννών του 2021, ενώ αυτές που θα επιλεγούν για το φετινό φεστιβάλ θα λάβουν την επιγραφή “Cannes 2020” για οποιαδήποτε προβολή τους. Ο Φρεμό συνέχισε δηλώνοντας ότι ο Σπάικ Λι θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο επόμενο φεστιβάλ, ενώ η νέα του ταινία Da 5 Bloods, που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 12 Ιουνίου, προοριζόταν για το φετινό φεστιβάλ. Το ίδιο ισχύει και για τα The French Dispatch του Γουές Άντερσον και Three Stories του Νάνι Μορέττι, τα οποία είναι πλέον ελεύθερα για άλλα φεστιβάλ.

Leave a comment