Εδώ και 36 χρόνια η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου, η μακροβιότερη κινηματογραφική διοργάνωση του είδους της στην Ευρώπη, αποτελεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της ελληνικής κοινότητας στο Μόναχο. Φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έχει τη χαρά να συμμετέχει με δύο ελληνικές παραγωγές, προσθέτοντας άλλη μία επιτυχημένη διεθνή συνεργασία στο ενεργητικό της.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο, που ήδη ξεκίνησε δυναμικά από τις στις 18 Νοεμβρίου στο Rio Filmpalast με την “Σμύρνη μου αγαπημένη“ και θα ολοκληρωθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Gasteig HP8, το Φεστιβάλ συμμετέχει με τα ντοκιμαντέρ «Αόρατοι» της Μαριάννας Κακαουνάκη και «Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» της Κλεώνης Φλέσσα, από το πρόγραμμα του 8ου ΔΦΝΠ.

ΑΟΡΑΤΟΙ

Ντοκιμαντέρ, 2021, Ελλάδα

Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κακαουνάκη

Παραγωγή: Μαριάννα Κακαουνάκη

Διάρκεια: 82 Λεπτά

Προβολή: 22.11.2022 / 18.00

Ο Εμπουμπεκίρ και η Γκόνζα κατηγορούνται στην Τουρκία για τρομοκρατία. Μετά από τρία χρόνια κυνηγημένοι, καταφέρνουν να δραπετεύσουν στην Ελλάδα. Είναι πλέον ελεύθεροι αλλά  πρέπει να μάθουν να ζουν με μια αβάσταχτη απώλεια. Ο Αχμέτ, που ήταν γιατρός, περνά τις μέρες του σε μια μυστική τοποθεσία μαζί με άλλους που επίσης αναγκάστηκαν να αυτοεξοριστούν. Όσο περνάει όμως ο καιρός, μεγαλώνει η επιθυμία του να μην ζει πια ως φυγάς αλλά να ενταχθεί στην χώρα που τον φιλοξενεί.  “Οι Αόρατοι” είναι μια ταινία για την τουρκική κοινότητα που διώκεται. Τα μέλη της, είναι πλέον έτοιμα να πουν την ιστορία τους.

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

Ντοκιμαντέρ, 2022, Ελλάδα

Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα

Παραγωγή: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Διάρκεια: 70 Λεπτά

Προβολή: 25.11.2022 / 18.30

Μια τρυφερή ματιά στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Παπαφλέσσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Ρομαντισμού και έγινε μέλος της επαναστατικής οργάνωσης «Φιλική Εταιρεία», αναλαμβάνοντας το καθήκον να ξεσηκώσει τους σκλαβωμένους συμπατριώτες του ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τους ήρωες; Έχουν ελαφρυντικά για τα λάθη τους;

Leave a comment