52 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, 4 Διαγωνιστικά Προγράμματα (Διεθνές Μυθοπλασίας, Διεθνές Ντοκιμαντέρ, Διεθνές Animation, Εθνικό Σπουδαστικό), αφιερώματα, εστίαση στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ειδικές προβολές, εργαστήρια για παιδιά, λαμπερά τιμώμενα πρόσωπα στο φεστιβάλ που αγαπήθηκε από την πρώτη διοργάνωση!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» επιστρέφει με την τρίτη του εκδοχή με θέμα «Το γυναικείο βλέμμα» στον Κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου και στα Παλαιά Σφαγεία Αιγίου από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου 2024!

Μετά από 2 διοργανώσεις κατά τις οποίες το Αίγιο μπήκε στο επίκεντρο του κινηματογραφικού ενδιαφέροντος, το φετινό φεστιβάλ μεγαλώνει και συγκεντρώνει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Για πρώτη χρονιά, δημιουργοί που συμμετέχουν στα Διαγωνιστικά Προγράμματα θα βρεθούν στο Αίγιο και θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους σε Q&A συναντήσεις.

Οι τριμελείς κριτικές επιτροπές είχαν και φέτος δύσκολο έργο όσον αφορά την αξιολόγηση των ταινιών. Στις καλύτερες ταινίες θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 1000 ευρώ για τα διεθνή προγράμματα και 500 ευρώ για το Εθνικό Σπουδαστικό.

Η συνεργασία με θεσμούς, όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, το WIFT GR, η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζεται, ενώ το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Γενική Γραμματέας, κα Ζέφη Δημαδάμα θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 και θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της ΟΚΛΕ.

Η τελετή έναρξης, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, θα κορυφωθεί με τη συναυλία του αγαπημένου Φοίβου Δεληβοριά και σπουδαίοι καλεσμένοι θα δώσουν το παρόν στο φεστιβάλ, που φέτος θα τιμήσει την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Εύα Νάθενα, ενώ στην τελετή λήξης, την Κυριακή 30 Ιουνίου, θα παρευρεθεί ο πολυβραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» διοργανώνει ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας.

Χρυσός Χορηγός: HELESI – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

Χορηγοί: Kατασκευή ATE, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, Mega Spilaio, ΤΙΤΑΝ, ΙΚΤΕΟ Αιγίου, On Green

Υποστήριξη: Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ΣΠΟΑΚ «ΑΡΙΩΝ», Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, , WIFT GR, Greek Society of Cinematographers.

Αιγίδα: Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Οι κριτικές επιτροπές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Μυθοπλασίας

Δημήτρης Αναγνώστου
Μελία Κράιλινγκ
Θέλγια Πετράκη

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ

Μαρία Γιαννούλη
Σεσίλ Μικρούτσικου
Μάκης Παπαδημητρίου

Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation

Αναστασία Δημητρά
Κωνσταντίνος Κακαρούντας
Ανθή Σαμαρτζίδου

Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα

Μαρία Ανδρονίκου
Παναγιώτης Δενδραμής
Κωστής Ραμπαβίλας

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα: AISFF3 Orologio programma

Leave a comment