Ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία οι παράλληλες προβολές στις  πόλεις δικτύου του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου,  ενώ συνεχίζονται οι προβολές και οι δράσεις και στην Καλαμάτα, με μεγάλη προσέλευση κοινού.

Την Παρασκευή στις 27 Οκτωβρίου θα προβληθούν πολλά βραβευμένα ντοκιμαντέρ με τις σκηνοθέτιδες και τους σκηνοθέτες, διεθνείς και Έλληνες να καταφθάνουν στην Καλαμάτα για να προβάλλουν το έργο τους και να συνομιλήσουν με το κοινό.

Την ίδια ημέρα,  και μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο Musicalement  Autre, σε σκηνοθεσία του Νικόλα Μωυσάκη, που αφορά στην αληθινή ιστορία του Jean-Pierre Dussert, αυτιστικού, σχιζοφρενή και βιρτουόζου του πιάνου, θα ακολουθήσει Συναυλία Πιάνου και Φλάουτου από τον ίδιο και τον φλαουτίστα, Γιώργο Νικολαΐδη, που έρχονται από την Γαλλία ως επίσημοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ.  Οι ίδιοι θα δώσουν συναυλίες στο Άργος και το Ξυλόκαστρο πόλεις του δικτύου του φεστιβάλ Πελοποννήσου.

Οι προβολές συνεχίζονται με εξαιρετικά ντοκιμαντέρ το Σαββατοκύριακο, ενώ την Κυριακή στις 12:00, στα Φιλιατρά, θα προβληθεί σε ειδική ζώνη το ντοκιμαντέρ για όλη την οικογένεια, Amudsen, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Νορβηγική Πρεσβεία.

Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, συνεχίζοντας και φέτος το πρόγραμμα του φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Όλους/ες, θα προβληθεί στις 18:00 η ταινία Sexual Healing, παρουσία της πρωταγωνίστριας της ταινίας  Evelien Spreitzer, καθώς και του γιατρού, Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη, συζητώντας μεταξύ τους το θέμα Σεξουαλική Θεραπεία και Αναπηρία.

Αμέσως μετά στις 19:30, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Πορτρέτα της Πόλης, προϊόν του δημιουργικού σεμιναρίου των φοιτητών, παρουσία των ιδίων και του βραβευμένου σκηνοθέτη και καθηγητή των φοιτητών, Robert Rombout, ενώ στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία του Madredeus, σε σκηνοθεσία του ιδίου.

Ακολουθεί η μεγάλη έκπληξη της ημέρας: Στις 22:00, θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία- Παράσταση, με τίτλο: Όταν η Πραγματικότητα Παραπατάει, σε μουσική Ηρακλή Πασχαλίδη με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς  Λυδία Φωτοπούλου και Χρίστο Στέργιογλου να ερμηνεύουν τα τραγούδια.

Για περισσότερα νέα σχετικά με το το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας peloponnisosdocfestival.com και ακολουθήστε μας στο facebook στην διεύθυνση facebook.com/peloponnisosdocfestival και στο Instagram, instagram.com/peldocfest

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Διοργάνωση: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμοι Καλαμάτας, Άργους – Μυκηνών, Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και Ήλιδας.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Τζίνα Πετροπούλου.

Το 9ο ΔΦΝΠ, πραγματοποιείται με την Οικονομική Υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Υποστήριξη: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ)

Leave a comment