Άλλη μια εξαιρετική προβολή πραγματοποιήθηκε χτες στο διά “γυμνού οφθαλμού” Κινητό Κινηματογράφο Πατρών 2020 στο γνωστό πλέον χώρο, στο Σινέ Παντάνασσα. Ο αρκετός κόσμος που παραβρέθηκε έδωσε πάλι πνοή στο σημείο αυτό της πόλης αγκαλιάζοντας μια ακόμη προβολή που επιμελήθηκε ο Ν. Καββαδίας.

Η ταινία που προβλήθηκε είναι μια ακόμα εξαιρετική επιλογή του Ν. Καββαδία. Το Καλώς Ορίσατε κύριε Μάρσαλ του σπουδαίου Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα ενθουσίασε το κοινό και πέρασε μηνύματα που είναι διαχρονικά και αναλλοίωτα στο χρόνο, περί ηθικής, πολιτικής και όχι μόνο. Οι ταινίες του Ισπανού σκηνοθέτη χαρακτηρίζονται από την καυστική ειρωνεία και την πικρή σάτιρα για τις κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις της Ισπανίας της εποχής του. Κατά την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο εντυπωσίασε με την ικανότητά του να εξαπατά έξυπνα την λογοκρισία της εποχής με καταστάσεις και διαλόγους όχι πολύ ξεκάθαρους αλλά μιας πραγματικά ευφυούς δεύτερης ανάγνωσης. 

Κλείνοντας, για ακόμη μία φορά σημαντική η τεχνική υποστήριξη του Νικηφόρου Σπίνου (NS Sound) αλλά και των χορηγών της προβολής: cinepatra.gr, βιβλιοπωλείο Nouveau, Motel Vintage Store, έπιπλα Μανωλόπουλος, Canto Espresso Bar, Κετσογιάν καθώς και του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα. Η αφίσα της προβολής είναι μια ακόμα προσεγμένη καλλιτεχνική δημιουργία της Έλενας Φωτακέλη (Fotakeli Design). Κλείνοντας την βραδιά ο Ν. Καββαδίας ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει ο διά “γυμνού οφθαλμού” Κινητός Κινηματογράφος Πατρών 2020 με δυο ακόμα προβολές, με μια σημαντική αλλαγή για την επόμενη εβδομάδα, καθώς η ερχόμενη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9/9 στις 21:30 μ.μ. με την ταινία από την Αργεντινή “Ο Αντρές δεν θέλει να κοιμηθεί το μεσημέρι” του Ντανιέλ Μπουσταμάντε.

Leave a comment