Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney Bob Iger ετοιμάζει συνάντηση με τον Μάρτιν Σκορσέζε

Μετά από πολλές γνώμες που καταγράφηκαν σε σχέση με την τοποθέτηση του Μάρτιν Σκορσέζε εναντίον της Marvelκαι τη στιγμή που όλοι φαίνονταν να σιωπούν, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, έρχεται να ανακινήσει το θέμα. Το αφεντικό της Disney, που πρόσφατα ονομάστηκε επιχειρηματίας της χρονιάς από το περιοδικό Time, δήλωσε ότι η ομάδα του και η ομάδα τού Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζουν συνάντηση για να συζητήσουν τα θέματα που παρουσιάστηκαν από τον τελευταίο.

Θυμίζουμε ότι το θέμα ξεκίνησε όταν ο Μάρτιν Σκορσέζε σε μία συνέντευξη στο περιοδικό Empireστις αρχές Οκτωβρίου συνέκρινε τις ταινίες της Marvelμε θεματικά πάρκα. “Το πιο κοντινό με το οποίο μπορώ να τις συγκρίνω (τις ταινίες της Marvel), όσο καλοφτιαγμένες και να είναι και με τους ηθοποιούς να κάνουν το καλύτερο που μπορούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι με θεματικά πάρκα”, είπε ο Σκορσέζε. “Δεν είναι ο κινηματογράφος των ανθρώπων που προσπαθεί να μεταφέρει συναισθηματικές, ψυχολογικές εμπειρίες σε ένα άλλο ανθρώπινο ον”.

Στις 4 Νοεμβρίου σε ένα άρθρο του για τους TheNewYorkTimeso Σκορσέζε επανήλθε, εξηγώντας πως το πρόβλημα που έχει με τις ταινίες που βασίζονται σε κόμικς είναι ότι εξουσιάζουν το χώρο του κινηματογράφου καταπνίγοντας τον τύπο ταινιών που ο ίδιος εκτιμά. Χαρακτήρισε μάλιστα τον χώρο των ταινιών που βασίζονται σε κόμικς, βάναυσο και αφιλόξενο προς την τέχνη.

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό Time, ο Iger απόκάλεσε τα σχόλια του Σκορσέζε “κακόβουλα” και “άδικα για τους ανθρώπους που κάνουν τις ταινίες”. Η ρεπόρτερ του Time, Belinda Luscombe σημειώνει ότι ο Iger “απαξιώνει τα σχόλια του Σκορσέζε”. Η ταινία που χρησιμοποιείται κατά κανόνα για να αντικρούσει τα σχόλια αυτά είναι το BlackPanther, που έδωσε στη Marvelτην πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Η Luscombe γράφει: “Όποτε ο Bob Iger κατηγορείται ότι δεν παίρνει κανένα ρίσκο, τότε επισημαίνει το Black Panther , το οποίο θεωρεί ένα από τα πέντε κορυφαία του επιτεύγματα της σταδιοδρομίας του”.

Leave a comment