Με τίτλο Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone, το τρίτο μέρος της περίφημης τριλογίας αναμένεται το Δεκέμβριο στους κινηματογράφους. Το νέο cut θα κυκλοφορήσει με αφορμή την επαίτειο 30 χρόνων από την κυκλοφορία του Νονού ΙΙΙ, και όπως ανακοίνωσε η Paramount, θα πρόκειται για το αυθεντικό φινάλε όπως το είχαν στο μυαλό τους ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα και ο σεναριογράφος Mario Puzo.

Το κλείσιμο της τριλογίας έχει να κάνει με τις προσπάθειες του Μάικλ Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο) να αποδεσμεύσει την οικογένειά του από τον κόσμο της μαφίας, στον οποίο είχε ηγετικό ρόλο στα δύο πρώτα μέρη. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα αρκετά μέτριο φιλμ, σε αντίθεση με τα δύο πρώτα μέρη που είναι από τις σημαντικότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

H Paramount, ο Κόπολα και η εταιρία παραγωγής που του ανήκει, American Zoetrope, δούλεψαν πάνω σε μια 4K κόπια του αυθεντικού αρνητικού, πραγματοποιώντας μια ψηφιακή αποκατάσταση καρέ-καρέ, τόσο του νέου cut όσο και του αυθεντικού τρίτου μέρους. Η διαδικάσία διήρκεσε 6 μήνες και περιελάμβανε λεπτομερή εξέταση 300 κιβωτίων αρνητικού. Αφαιρέθηκαν γρατσουνιές, κηλίδες, ενώ βελτιώσεις έγιναν και στην ηχητική μπάντα.

« To Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone είναι μια αναγνώριση του Mario και o δικός μου προτιμώμενος τίτλος, καθώς και οι αρχικές μας προθέσεις για αυτό που έγινε «The Godfather: Part III», δήλωσε ο Κόπολα. «Για αυτήν την έκδοση του φινάλε, δημιούργησα μια νέα αρχή και τέλος, και αναδιέταξα μερικές σκηνές, πλάνα και μουσικά στοιχεία. Με αυτές τις αλλαγές και το αποκατεστημένο υλικό και τον ήχο, για μένα, πρόκειται για μια πιο κατάλληλη κατάληξη για το «The Godfather» και το «The Godfather: Part II» και είμαι ευγνώμων στον Jim Gianopulos και στην Paramount που μου επέτρεψαν να το επανεξετάσω».

Leave a comment