Ο Νίκος Καββαδίας (Γυμνός Οφθαλμός), ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς του χώρου του κινηματογράφου, ανοίγει τον κύκλο προβολών – που ελπίζουμε να είναι μεγάλος – για το 2023. «Ωδή στη Στρογγυλή Θεά» η θεματική των προβολών που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25/01 στο Σινέ Πάνθεον.

«Πάτρα, 25 Ιανουαρίου 2023

Αγαπητοί συνεργάτες,

Αρχικά, από τα βάθη της καρδιάς μου, να σας ευχηθώ το 2023 να είναι γεμάτο από

ΥΓΕΙΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

και λιγάκι περισσότερη

ΑΝΘΡΩΠΙΑ

Αυτό το Δελτίο Τύπου σίγουρα θα είναι το πιό σύντομο στα χρόνια, που συνεργαζόμαστε. Κάποιοι μπορεί – και με το δίκιό τους – να το θεωρήσουν και λιγάκι μπερδεμένο…

Εκείνο, που νιώθω την βαθιά ανάγκη να γράψω, είναι ένα ταπεινό “Ευχαριστώ!” στους πραγματικούς συν-οδοιπόρους, συν-ονειροπόλους και
σιν-ενόχους (το σιν με γιώτα, παρακαλώ, γιατί έρχεται από το σινεμά), που, όταν βρέθηκα ασθενής και μόνος στο σπίτι και έτοιμος να ματαιώσω την “Ωδή στη Στρογγυλή Θεά”, ανταποκρίθηκαν άμεσα και συγκινητικά στην πρόσκλησή μου και πήραν πάνω τους το κόστος της εκδήλωσης.
Αυτοί οι, σχεδόν, τριάντα (κινηματογραφο – ποδοσφαιρο) φίλοι και συνοδοιπόροι, με συγκίνησαν μέχρι δακρύων και με τα λόγιά τους.
Ελπίζω κάποια στιγμή να αξιωθώ να τους το ανταποδώσω, όπως, πραγματικά, το αξίζουν.

‘Ετσι, λοιπόν, προς στιγμήν σκέφθηκα η “Ωδή στη Στρογγυλή Θεά” να είναι μιά εκδήλωση κλειστή και μόνο γιά τους τριάντα, που την στήριξαν οικονομικά κι όχι μόνο.
Αλλά επειδή ο Κινηματογράφος και το Πραγματικό Ποδόσφαιρο, σαν την ζωή, είναι παιχνίδια ομαδικά κι όχι ατομικά, έκρινα, ότι είναι δίκαιο η βραδυά να είναι “ανοικτή” σε όλους (-ες) όσοι (-ες) το επιθυμούν.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι τόσο συμβολική, που δεν την αναφέρω καν. Θα την πληροφορηθούν στο ταμείο, στο οποίο τους συμβουλεύω να πάνε και να προαγοράσουν τα εισιτήριά τους για ευνοήτους λόγους.Η προπώληση ξεκινά από την Παρασκευή στο ταμείο του κινηματοθεάτρου “Πάνθεον” (Δημητρίου Γούναρη 34), το οποίο λειτουργεί από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 9.30 το βράδυ.

με ειλικρίνεια,

(διά “γυμνού οφθαλμού”, πάντα)

νικόλαος ε. καββαδίας

ΩΔΗ ΣΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ

σελίδα εκδήλωσης στο facebook: https://www.facebook.com/events/945850726821229

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γιά δυό ώρες η Μεγάλη Οθόνη του λατρεμένου κινηματογράφου ΠΑΝΘΕΟΝ θα μεταμορφωθεί σε Χωμάτινη Αλάνα, σαν αυτές της παιδικής μας ηλικίας.
Τότε, που σαν παιδιά αγαπήσαμε την μπάλα, με το πάθος και την πίστη, που, όταν μεγαλώσαμε, μας έκανε να την λατρέψουμε σαν Στρογγυλή Θεά.
Το βράδυ της Τετάρτης, 25 Ιανουαρίου, στο λατρεμένο μικρόΠΑΝΘΕΟΝ, η Μεγάλη Οθόνη θα μεταμορφωθεί σε Χωμάτινη Αλάνα γιά να συναντηθούν, μέσα από το Όμορφο Παιχνίδι, δύο Τέχνες – αυτή του Κινηματογράφου και εκείνη του (Πραγματικού) Ποδοσφαίρου.

Μέσα από δυό σπουδαίες ταινίες (η μιά μικρού και η άλλη μεγάλου μήκους) θα αναδειχθεί το πρόσωπο και οι αξίες του Πραγματικού Ποδοσφαίρου, που στις μέρες μας δολοφονούνται προκλητικά στον βωμό του χρήματος.
Η “Ωδή στη Στρογγυλή Θεά”, με όχημα εξαίσιες Κινούμενες Εικόνες, είναι μιά υπενθύμιση, ότι το Ποδόσφαιρο πρέπει να ξαναγίνει η Χαρά του Λαού κι όχι των κερδοσκόπων.

υ.γ.: τις ταινίες σκοπίμως δεν τις ανακοινώνω. Σας τις κρατάω γιά έκπληξη!

Leave a comment