Η ταινία Mare Nostrum με σκηνοθέτη το Δημήτρη Αναγνώστου επιλέχθηκε και θα προβληθεί στο Internationales Kurzfilmfestival Vienna Shorts στο επίσημο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα.

Σύμφωνα με τη σύνοψη της ταινίας: «Σε μια παραλία στα μέσα του 19ου αιώνα, ένα τσούρμο περιηγητών του Grand Tour βρίσκεται σε αναζήτηση της Αρκαδίας και των αρχαίων ερείπιων ως σύμβολα μιας αναδυόμενης ελληνικής και ευρωπαϊκής “ταυτότητας”. Έναν αιώνα και κάτι μετά, στην ιδιά αχανή και έρημη ακτή, το σώμα ενός νεκρού ανθρώπου κείτεται καταγής. Ακίνητο σαν παγωμένο, ανίκανο να κάνει το παραμικρό βήμα, ένα ανώνυμο πλήθος στέκει μουδιασμένο και κοιτά…»

Ο Δημήτρης Αναγνώστου σπούδασε σκηνοθεσία στην Αθήνα στη Σχολή Σταυράκου και θεωρία του σινεμά στο Université Paris 1 Sorbonne και στο Université Paris 3 Sorbonne Nouvelle στο Παρίσι με υποτροφία του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών (ΙΚΥ). Τα τελευταία χρόνια, διδάσκει «Αισθητική του Κινηματογράφου» και «Θεωρία του Μοντάζ» στη Σχολή Σταυράκου. Το Mare Nostrum είναι η πρώτη του μικρού μήκους ταινία.

Leave a comment