To Σινέ Παντάνασσα σκαρφαλώνει στην Πλατεία Παντανάσσης για μια προβολή γεμάτη σκέητ τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, δίπλα κριβώς από την αγαπημένη τοποθεσία!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Πάτρα, 29 Ιουνίου 2022

Αγαπητοί συνεργάτες,
Σας στέλνω το Δελτίο Τύπου γιά την προβολής της ερχόμενης Δευτέρας, 04 Ιουλίου 2002 στο “Σινέ Παντάνασσα”.

Πρόκειται γιά μιά πραγματικά πολύ ιδιαίτερη προβολή, που σημαίνει γιά μένα και τον “γυμνό οφθαλμό” πάρα πολλά!

Από την μιά, η πρώτη – κι ελπίζω όχι η τελευταία – συνεργασία του “γυμνού οφθαλμού”, που φέτος γιορτάζει τα τριάντα χρόνια ζωής, με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας, που από τις 27 Νοεμβρίου του 2018, διαδίδει σε όλη την Ελλάδα με μοναδικό τρόπο τον πολιτισμό (αλλά και την επιστήμη, την εκπαίδευση, την οικονομία, τον τουρισμό κ.ά.) μιάς χώρας σαν την Τσεχία.

Από την άλλη, μιά προβολή, που ενώνει δυό αστεγίες της Πάτρας: τους αστέγους κινηματογραφοφίλους (ο πιό κοντινός θερινός κινηματογράφος είναι το όμορφο “Κάστρο” στο Ρίο κι απέχει οκτώ χιλιόμετρα από την πόλη…) και τους αστέγους σκεητάδες, που, ελλείψει άλλης λύσης, εδώ και δεκαετίες, αναγκαστικά, μετέτρεψαν την Πλατεία Παντανάσσης (κι άλλα σημεία της πόλης) σε σκέητ πάρκο. Όσον, δε, αφορά στους άρχοντες της πόλης (δημοτικούς και μη) στις υποσχέσεις εξακολουθούν να χτίζουν όχι μόνο θερινό κινηματογράφο και σκέητ πάρκο, αλλά…παλάτια. Στην πράξη, όμως, ούτε…παράγκα…

Γι’ αυτό τον λόγο και μόνο γιά την συγκεκριμένη προβολή, ο “γυμνός οφθαλμός” θα αφήσει γιά ένα βράδυ στην όμορφη μοναξιά του τον πεζόδρομο της οδού Παντανάσσης και θα “σκαραφαλώσει” πάνω στην Πλατεία, γιά να την γεμίσει με σκέητ, μέσα κι έξω από την Μεγάλη Οθόνη!

Το πόσο ιδιαίτερη είναι αυτή η προβολή το αποδεικνύει και το γεγονός, ότι η Διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας, κυρία Λούσυ Κουλιγκόβα (Lucie Kuligová) θα ταξιδεύσει στην Πάτρα
γιά να είναι μαζύ μας το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας στο “Σινέ Παντάνασσα”.

Τέλος, γιά ακόμα μιά φορά, νιώθω – από καρδιάς, όπως πάντα – την ανάγκη να σας ευχαριστήσω γιά την σημαντική σας βοήθεια.

με ειλικρίνεια,
(διά “γυμνού οφθαλμού”, παντα)
νικόλαος ε. καββαδίας

υ.γ.: Θέλω να σταθώ στην αφίσσα της προβολής στο “Σινέ Παντάνασσα”. Είναι μιά ακόμα πανέμορφη και πρωτότυπη δημιουργία του συνεργάτη και συν-ονειροπόλου Ανδρέα Κρίβα.

KING SKATE (2018, 85′),
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ŠIMON ŠAFRÁNEK

Το πρώτο ντοκυμανταίρ γιά την άνοδο του skateboarding στην Τσεχοσλοβακία.Μια συγκινητική ιστορία αναζήτησης της ελευθερίας σε μια κοινωνία, η οποία καταπνίγεται από το κομμουνιστικό καθεστώς.
Μοναδικές λήψεις, που τραβήχτηκαν από τους ίδιους τους skateboarders, punk μουσική εκείνης της εποχής, οι μάστερ του σκέητ κιι ένα ατελείωτο πάρτυ στις γκρίζες μέρες πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα.Το King Skate είναι μια ταινία, που ξεχειλίζει από ζωή.Η ιστορία του skateboarding στην Τσεχοσλοβακία είναι η ιστορία μιας μικρής, καθημερινής εξέγερσης ενάντια στο ολοκληρωτικό καθεστώς.
Ο 45χρονος Τσέχος σκηνοθέτης Šimon Šafránek μας δείχνει την εποχή της δεκαετίας του ’70 και του ’80, που δεν αποδίδεται πάντα στα βιβλία της ιστορίας…Το πρώτο ντοκυμανταίρ για την άνοδο του skateboarding στην Τσεχοσλοβακία!

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον αυτοσχέδιο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Παντάνασσα” στο κέντρο της Πάτρας κι αποκτά άλλη διάσταση από την στιγμή, που γίνεται σε πεζόδρομο,
ακριβώς δίπλα από μια Πλατεία,  που έχει μετατραπεί σε skate park, μιάς και στην Πάτρα, δεν υπάρχει ούτε Θερινός Κινηματογράφος, ούτε σκέητ πάρκο.

H προβολή δεν θα μπορούσε να γίνει σε καταλληλότερο χώρο.– Σινέ Παντάνασσα – Παντανάσσης & Καραϊσκάκη, Πάτρα
– Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στις 9.30 μ.μ
– Είσοδος ελεύθερη
– Με ελληνικούς υπότιτλους
(περισσότερα στην υπέροχη σελίδα της προβολής, που δημιούργησε γιά την επίσημη ιστοσελίδα του το Τσεχικό Κέντρο Αθήναςhttps://athens.czechcentres.cz/el/program/provoli-toy-king-skate-ston-aytosxedio-ypaithrio-kinimatografo-sine-pantanassa-stin-patra)

Πλούσιο και πολύτιμο υλικό γιά την ταινία μπορείτε να αντλήσετε από τους παρακάτω συνδέσμους:https://negativ.cz/films/king-skate/?lang=enhttps://www.aerofilms.cz/king-skate/#

ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK
της προβολής στο Σινέ  Παντάνασσα: https://www.facebook.com/events/1192895431551134 της ταινίας: https://www.facebook.com/kingskatefilm του “Σινέ Παντάνασσα”: https://www.facebook.com/groups/235699871332673 του “Γυμνού Οφθαλμού”: https://www.facebook.com/gymnosofthalmos1992 του Τσεχικού Κέντρου της Αθήνας: https://www.facebook.com/czechcentreathens

Leave a comment