Η υποψήφια για Όσκαρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στα Νύχια, το αγγλόφωνο ντεμπούτο για τον Έλληνα σκηνοθέτη Χρήστο Νίκου, του οποίου η ταινία Μήλα έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2020 και είναι η πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας . Στη νέα ταινία συνεργάζονται εκ νέου, ο Χρήστος Νίκου με την Dirty Films των Cate Blanchett, Coco Francini και Andrew Upton, δηλαδή τους εκτελεστικούς παραγωγούς στα Μήλα.

Η Μούλιγκαν θεωρείται φαβορί για Όσκαρ για την απόδοσή της στην ταινία της Έμεραλντ Φένελ, Promising Young Woman, στην οποία ήταν επίσης εκτελεστικός παραγωγός. Εντυπωσιασμένη από τα Μήλα, δέχτηκε να παίξει στη νέα ταινία του Χρήστου Νίκου.

Τα Νύχια βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης. Ο Νίκου γράφει το σενάριο με τον Βρετανό θεατρικό συγγραφέα Σαμ Στάινερ και τον συνεργάτη του στη συγγραφή του σεναρίου στα Μήλα, Σταύρο Ράπτη. Η ταινία ακολουθεί την Άννα (Κάρεϊ Μάλιγκαν), η οποία υποπτεύεται όλο και περισσότερο ότι η σχέση της με τον μακροχρόνιο σύντροφό της ίσως να μην είναι αληθινή. Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τα πράγματα, ξεκινά κρυφά μια νέα εργασία σε ένα μυστηριώδες ινστιτούτο, που έχει σχεδιαστεί για να διεγείρει και να δοκιμάζει τον ρομαντισμό σε απελπισμένα ζευγάρια.

Leave a comment