Με επιστολή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου τάσσεται υπέρ των ηθοποιών, περί όσων ισχυρίστηκε η Υπουργός την περασμένη εβδομάδα.

Μετά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τώρα και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, απαντάει στην Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για τα όσα ισχυρίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΑΚ:

«Στην τελευταία της συνέντευξη τύπου, η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει σειρά αποφάσεων, χειρισμών και δημόσιων τοποθετήσεων, δήλωσε – ανάμεσα σε άλλα που κρίνονται και θα κριθούν – ότι «εξαπατήθηκε με βαθιά υποκριτική τέχνη» από τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, κ. Λιγνάδη. Η δήλωση δεν είναι «ατυχής στιγμή», ούτε «εκφραστικό ατόπημα». Είτε επιλέγει να ξεσηκώσει νοσηρές αντιλήψεις που θυματοποιούν τους ανθρώπους των τεχνών από καταβολής, είτε μαρτυρεί ανεπίτρεπτη αφέλεια, άγνοια και ανεπάρκεια. Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις, αποτελεί βαρύτατη προσβολή προς όλους τους ηθοποιούς, προς όλους τους ηθοποιούς-μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, προς όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας και την ίδια την πνευματική ζωή όλων μας. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.»

Leave a comment