Ιδιαίτερη η χθεσινή βραδιά στο Σινέ – Παντάνασσα, καθώς έλαβε χώρα η τελευταία καλοκαιρινή προβολή για φέτος “διά Γυμνού Οφθαλμού”. Παρόλη την πολλή ζεστή που επικρατούσε, για ακόμα μια φορά ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια του Ν. Καββαδία να μοιραστεί μαζί μας όμορφες κινούμενες εικόνες και γέμισε το πεζόδρομο.

Ο Ν. Καββαδίας επέλεξε για να ρίξει την αυλαία (μετά από μια σειρά πέντε άκρως επιτυχημένων προβολών) την ταινία “Ο Μιλού τον Μάη” του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη και σεναριογράφου Λουί Μαλ (Milou en mai – Louis Malle). Μια εύστοχη επιλογή ταινίας για ακόμα μία φορά, που ενθουσίασε όσους κινηματογραφόφιλους παραβρέθηκαν εκεί χτες. Να μην ξεχνάμε ότι πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο θρυλικός Γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί, που πριν τρεις μήνες απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών. Η ταινία ήταν υποψήφια το 1991 για το Βραβείο Bafta Καλύτερης Ξενόγλωσσης (μη αγγλικής) ταινίας και έχει αποσπάσει το Βραβείο Σεζάρ Β΄γυναικείου ρόλου το 1991.

Μισέλ Πικολί και Χάριετ Γουόλτερ σε σκηνή της ταινίας
Μισέλ Πικολί και Χάριετ Γουόλτερ σε σκηνή της ταινίας

Για πολλοστή φορά κομβική υπήρξε η συνεισφορά, για την τελική έκβαση της προβολής, του Νικηφόρου Σπίνου (NS Sound), αλλά και των χορηγών της προβολής, cinepatra.gr, βιβλιοπωλείο Nouveau, Motel Vintage Store, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καθώς και της Γαλλικής Πρεσβείας. Τέλος, σημαντική βοήθεια υπήρξε και στο καλλιτεχνικό κομμάτι από την Έλενα Φωτακέλη, που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη αγάπη την αφίσα της προβολής για ακόμα μία φορά.

Κλείνοντας την ωραία βραδιά, ο Ν. Καββαδίας έδωσε την υπόσχεση να πραγματοποιήσει στο Σινέ – Παντάνασσα ακόμα τρεις ή τέσσερις προβολές στο χρονικό διάστημα από 27 Αυγούστου μέχρι 17 Σεπτεμβρίου. Ίδωμεν…

Leave a comment