Δεύτερη στάση για το φεστιβάλ υπαίθριων προβολών «Θairος Film Festival», που διοργανώνει για 5η χρονιά η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου με την υποστήριξη του διακρατικoύ προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 με τίτλο FAME ROAD και σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιάλειας.

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 21:30στην παραλία Βαλιμιτίκων, θα προβληθεί σε ψηφιακή επανέκδοση η ταινία «Επτά Χρόνια Φαγούρα» με την Μέριλιν Μονρό, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Πληροφορίες ταινίας:

Ο Ρίτσαρντ Σέρμαν θέλει να εκμεταλλευτεί την απουσία της οικογένειας του για να ζήσει λίγες μέρες ως εργένης. Η πανέμορφη ξανθιά που μένει στον επάνω όροφο, τραβάει την προσοχή του και αρχίζει να περνά χρόνο μαζί της. Οι συναντήσεις τους είναι αθώες, και όποια σκέψη μπορεί να έχει για εκείνη, διαδραματίζεται μόνο στη φαντασία του.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Τζορτ Άξελροντ. Το σενάριο για τη μεγάλη οθόνη προσάρμοσε ο Μπίλι Γουάιλντερ, όπως και τη σκηνοθέτησε. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τομ Ίγουελ, ο οποίος πρωταγωνιστούσε και στο θεατρικό του Μπρόντγουεϊ. Από την ταινία προέρχεται μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του 20ου αιώνα- αυτή της Μέριλιν Μονρόε με το λευκό της φόρεμα να ανεμίζει.

Παραγωγή: Η.Π.Α., 1955

Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ

Σενάριο: Τζορτζ Άξελροντ, Μπίλι Γουάιλντερ

Πρωταγωνιστούν: Μέριλιν Μονρό, Τομ Ίγουελ

Διάρκεια: 105 λεπτά

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας

Leave a comment