Δυναμική επιστροφή μετά από ένα, σχεδόν, μήνα για τον διά “γυμνού οφθαλμού” Κινητό Κινηματογράφο Πατρών 2020. Επέστρεψε στο γνωστό πλέον χώρο, στο Σινέ Παντάνασσα, στην γνωστή αγαπημένη γωνιά, στο κέντρο της πόλης και χάρισε μια υπέροχη προβολή στους παρευρισκόμενους θεατές. Ο χώρος γέμισε ακόμα μια φορά δείχνοντας την αγάπη του στο δρώμενο που ξεκίνησε τον Ιούλιο και καθιερώθηκε.

Ο Ν. Καββαδίας επέλεξε για την χτεσινή προβολή μία τρυφερή, σύγχρονη ιστορίας αγάπης, την ταινία “Μ”, που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της εξαιρετικής 34χρονης Γαλλίδας ηθοποιού Σαρά Φορεστιέ. Η ταινία είναι γραμμένη, σκηνοθετημένη και εν μέρει μονταρισμένη από την Φορεστιέ. Το “Μ” ξεκινά ως ένα δράμα για την δύναμη των λέξεων και σιγά – σιγά εξελίσσεται σε μια ιστορία αγάπης, που επικεντρώνεται σε δύο μειονεκτήματα, πριν καταλήξει να γίνει μιά λυτρωτικά απελευθερωτική ωδή στην ατέλεια. Μια υπέροχη ιστορία με σύγχρονους προβληματισμούς.

Σκηνή από την χτεσινή προβολή με την Σαρά Φορεστιέ
Σκηνή από την χτεσινή προβολή με την Σαρά Φορεστιέ

Για ακόμη μια φορά σημαντική η τεχνική υποστήριξη του Νικηφόρου Σπίνου (NS Sound) αλλά και των χορηγών της προβολής: cinepatra.gr, βιβλιοπωλείο Nouveau, Motel Vintage Store, έπιπλα Μανωλόπουλος, Canto Espresso Bar, Κετσογιάν. Η αφίσα της προβολής είναι μια ακόμα προσεγμένη καλλιτεχνική δημιουργία της Έλενας Φωτακέλη (Fotakeli Design). Κλείνοντας την βραδιά ο Ν. Καββαδίας ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει με την ίδια αγάπη τις προβολές και την επομένη εβδομάδα την Πέμπτη 3/9 στις 21:30 μ.μ. με το Καλώς Ορίσατε κύριε Μάρσαλ του σπουδαίου Λουίς Γκαρθία Μπερλάνγκα.

Leave a comment