Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» θα προβληθεί η εξαιρετική ταινια «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Ο σκηνοθέτης θα είναι παρών και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του.

Το Digger είναι ένα σύγχρονο γουέστερν. Είναι η ιστορία του Νικήτα, που ζει αποτραβηγμένος στην κορυφή ενός ορεινού δάσους. Μια βιομηχανία επεκτείνεται επιθετικά διαταράσσοντας την άγρια φύση και απειλώντας τον πρωταγωνιστή μας. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική άφιξη του γιου του, ο οποίος επιστρέφει για να διεκδικήσει το μερίδιο του κτήματος που κληρονόμησε μετά τον θάνατο της μητέρας του. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση ως τον μόνο παρατηρητή. Η ταινία έχει διακριθεί με 10 βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ ήταν η επίσημη πρόταση της Ελλάδας στην 94η διοργάνωση των βραβείων OSCAR.

Σκηνοθεσία: Τζώρτζης Γρηγοράκης

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη, Θίο Αλεξάντερ, Θύτης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Παύλος Ιορδανόπουλος, Στέφανος Κουτσαρδάκης, Βασίλης Μπισμπίκης, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Διάρκεια: 101 λεπτά

Η εγγραφή μέλους στην Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, με συνδρομή 20 ευρώ, εξασφαλίζει δωρεάν είσοδο σε όλες τις προβολές.

Για μη μέλη η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ.

Leave a comment