CINEMA MADE IN ITALY/ ATHENS     

21-27 OKTΩΒΡΙΟΥ 2022

                                                         ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Cinecittà, η πολιτιστική πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας Tempo Forte και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών  φέρνουν το άρωμα της Ιταλίας στην οθόνη μας και παρουσιάζουν δώδεκα νέες ιταλικές ταινίες από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ με σημαντικά βραβεία στις αποσκευές τους.

Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία, το 2ο αφιέρωμα Cinema made in Italy/Athens θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 27 Oκτωβρίου, στη μεγάλη αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος προβάλλοντας ό, τι πιο φρέσκο έχει να παρουσιάσει το ιταλικό σινεμά σήμερα. Τρεις ταινίες θα είναι διαθέσιμες και μέσα από την πλατφόρμα της Ταινιοθήκης online.tainiothiki.gr.

Ελληνικές πρεμιέρες, συζητήσεις και εκλεκτοί καλεσμένοι συνθέτουν ένα υπέροχο ταξίδι στην πατρίδα του Φελίνι, του Βισκόντι, του Παζολίνι και του Αντονιόνι. Θα προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης νέας παραγωγής, πολλές από αυτές σε ελληνική ή αθηναϊκή πρεμιέρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την θρυλική Περιπέτεια του Μικελάντζελο Αντονιόνι, μία προβολή-φόρο τιμής στη σπουδαία Μόνικα Βίτι που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.

Εκτός από πρώτες και δεύτερες ταινίες του «νέου αίματος» του ιταλικού κινηματογράφου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις νέες ταινίες του 91χρονου Πάολο Ταβιάνι και του Μάρκο Μπελόκιο.

Περισσότερες πληροφορίες, σύντομα, στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης (http://www.tainiothiki.gr)και στις σελίδες της στο Facebook (https://www.facebook.com/tainiothikigr) και το Ιnstagram (https://www.instagram.com/tainiothikigr).

Εδώ θα βρείτε το σποτ του Φεστιβάλ:  https://youtu.be/M59Hl3jx6k0

*Όπως γράφει στον κατάλογο του αφιερώματος η Μαρία Κομνηνού, πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, με 12 ταινίες νέων και βετεράνων σκηνοθετών που προβλήθηκαν και απέσπασαν διακρίσεις σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, το Cinema made in Italy φέρνει στο  κοινό ένα πλούσιο πανόραμα από τις νέες τάσεις του Ιταλικού κινηματογράφου και υποδέχεται σκηνοθέτες και ηθοποιούς, που θα έρθουν στην Αθήνα για την εκδήλωση. Από την κρίση της αστικής τάξης που αποτυπώνεται στην κλασική Περιπέτεια του Αντονιόνι (1960) περνάμε σε ένα σύγχρονο καλειδοσκόπιο ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, που αποτυπώνουν τα προβλήματα της  σύγχρονης  Ιταλίας, της νεολαίας, των μεταναστών, των κατοίκων των μεγαλουπόλεων και της επαρχίας, αλλά και την τοποθετημένη στο 19ο αιώνα Ιστορία του βασιλιά κάβουρα που έχει γίνει θερμά αποδεκτή από την κριτική και το κινηματογραφόφιλο κοινό. Δεν λείπουν και σημαντικές αναδρομές είτε στον Πιραντέλλο δια χειρός  Πάολο Ταβιάνι είτε στην ιστορία μιας οικογένειας που σημαδεύτηκε  από την αυτοκτονία του δίδυμου αδελφού του Μάρκο Μπελόκιο, o οποίος διερευνά το γεγονός, μετά από πενήντα χρόνια».

*Όπως σημειώνει η Patrizia Falcinelli, Πρέσβυς της Ιταλίας, «ο ιταλικός κινηματογράφος έχει μακρόχρονη και ένδοξη ιστορία: και σήμερα ακόμη, εδώ στην Ελλάδα, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και αγαπητοί σε όλους. Στο πέρασμα των δεκαετιών συνέχισε να ανανεώνεται και να μεταμορφώνεται με επιτυχία καταφέρνοντας να αξιοποιήσει την μεγάλη του παράδοση και να γεννήσει νέα, μεγάλα ταλέντα, που εκτιμά όλος ο κόσμος.  Να φέρουμε στην Αθήνα τον καλύτερο ιταλικό κινηματογράφο του σήμερα: αυτός ήταν ο στόχος που θέσαμε με την Ταινιοθήκη, μαζί με έναν εξαιρετικό συνεργάτη όπως η Cinecittà, κατά την υλοποίηση αυτού του αφιερώματος. Το “Cinema Made in Italy” θα παρουσιάσει (πέρα από ένα κλασικό έργο, αφιερωμένο στην Monica Vitti) δώδεκα ιταλικές παραγωγές, από τις πιο ενδιαφέρουσες της τελευταίας διετίας: πρόκειται για μια πραγματικά μοναδική ευκαιρία και είμαστε βέβαιοι πως το ελληνικό κοινό – ένα κοινό απαιτητικό, που γνωρίζει τον καλό κινηματογράφο – θα εκτιμήσει ιδιαίτερα τις επιλογές μας. Πρόθεσή μας είναι το αφιέρωμα “Cinema Made in Italy” να γίνει ένας μόνιμος θεσμός, που να μας ανοίγει κάθε χρόνο ένα παράθυρο στο μεγάλο ιταλικό κινηματογράφο».

*Σύμφωνα με την Carla Cattani από την Cinecittà  «η δεύτερη έκδοση του αφιερώματος υπόσχεται να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο, εκλεκτικιστικό ταξίδι στον ιταλικό κινηματογράφο, ξεκινώντας με έναν άριστο οιωνό:  οι μισές από τις ταινίες που επιλέχτηκαν, οι έξι από τους δώδεκα τίτλους, αποτελούν τις πρώτες δημιουργίες των σκηνοθετών, σημαντικά ντεμπούτα, ιστορίες για αλλαγές τόσο γεωγραφικές όσο και συναισθηματικές. Μυθιστορήματα διαμόρφωσης, που το καθένα με τον τρόπο του του, αφηγείται ασκήσεις ισορροπίας προς την ενηλικίωση, συναρπαστικές και περιπετειώδεις. Τους νέους συνοδεύουν δύο μεγάλοι δημιουργοί του Ιταλικού Κινηματογράφου: ο Marco Bellocchio με την ταινία Marx can wait και ο Paolo Taviani με το Leonora Addio . Δύο εντυπωσιακά σύγχρονες ταινίες που προτείνουν ένα καλειδοσκόπιο ιδιωμάτων: ντοκιμαντέρ και ταινία, οικογενειακά κειμήλια και αρχειακό υλικό. Ενώ το βλέμμα των μεγάλων  σκηνοθετών αιχμαλωτίζει την ιστορία, ο Paolo Virzì, ο Michelangelo Frammartino, ο Yuri Ancarani και ο Roberto De Paolis εγγράφουν τις ιστορίες τους  σε σε τόπους και χώρους ορισμένους με ακρίβεια: στη Ρώμη, στα έγκατα της γης, σε μια λιμνοθάλασσα και σ’ένα σχεδόν μαγεμένο δάσος. Xρόνος και χώρος: και γεννιέται η μαγεία του κινηματογράφου».

ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

H έναρξη του αφιερώματος (είσοδος μόνο με προσκλήσεις) θα πραγματοποιηθεί με την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας Ξηρασία (Siccità) του Paolo Virzì στην οποία συμμετέχει μια πλειάδα ιταλών ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Μόνικα Μπελούτσι και ο Σίλβιο Ορλάντο –γνωστός από τις ταινίες του Νάνι Μορέτι. Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας εκτός συναγωνισμού.

Θα πραγματοποιηθεί και επαναληπτική προβολή για το κοινό την Τρίτη 25/10.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει 9 ταινίες μυθοπλασίας και 3  ντοκιμαντέρ νέας παραγωγής, εκ των οποίων οι 7 παρουσιάζονται σε ελληνική πρεμιέρα, και οι  4 σε αθηναϊκή. Πρόκειταιγια 12 ταινίες μεγάλου μήκους, στην πλειονότητά τους οι πρώτες (6)  ή οι δεύτερες του κάθε σκηνοθέτη, που  ξεχώρισαν στα σπουδαιότερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως του Βερολίνου, των Καννών, του Λοκάρνο και βέβαια της Βενετίας.  Επιπλέον, θα παιχτεί η κλασική Περιπέτεια του Αντονιόνι.

* Ξηρασία (SICCITA)

Μυθοπλασία. Σκηνοθεσία: Paolo Virzì

Η ξηρασία που επικρατεί στην Ρώμη εδώ και τρία χρόνια και η έλλειψη πόσιμου νερού έχει αλλάξει τη ζωή όλων. Ενώ οι αυστηροί κανόνες αυξάνουν τη δυστυχία των ανθρώπων, κάποιες περίεργες φιγούρες περιφέρονται στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι παρίες, οι κερδοσκόποι, τα θύματα και οι παραβάτες αποτελούν μέρος της ίδιας τραγικής εικόνας και όλοι αναζητούν το ίδιο πράγμα: τη λύτρωση.

Φεστιβάλ Βενετίας (εκτός συναγωνισμού).

*Ατλαντίδα (ATLANTIDE)

Docudrama. Σκηνοθεσία: Yuri Ancarani

Ο Daniele είναι ένας νεαρός άνδρας από το Sant’Erasmo, ένα νησί στις παρυφές της λιμνοθάλασσας της Βενετίας. Βγάζει τα προς το ζην λόγω της επινοητικότητας του, αν και απομονωμένος από τους συνομήλικους του που ασχολούνται συνεχώς με το barchino τους (μηχανοκίνητο σκάφος). Αυτή η εμμονή επικεντρώνεται στην κατασκευή ολοένα ισχυρότερων μηχανών που μετατρέπουν τα μικρά μηχανοκίνητα σκάφη λιμνοθάλασσας σε επικίνδυνα αγωνιστικά σκάφη. Ο Daniele ονειρεύεται επίσης ένα barchino που θα σπάσει κάθε ρεκόρ, αλλά ό,τι κάνει για να κερδίσει τον σεβασμό των άλλων αποδεικνύεται λάθος. Το σημείο χωρίς επιστροφή είναι μια ανόητη ιστορία ανδρικής μύησης. Βίαιη και καταδικασμένη να αποτύχει, εκρήγνυται παρασύροντας την πόλη-φάντασμα σε ένα ψυχεδελικό ναυάγιο.

Φεστιβάλ Βενετίας – Ορίζοντες

* Καλιφόρνια (CALIFORNIE)  (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)

Μυθοπλασία. Σκηνοθεσία: Alessandro Cassigoli, Casey Kauffman

Η Τζαμίλα είναι ένα πληθωρικό και ξύπνιο κορίτσι από το Μαρόκο που φαίνεται να έχει τεράστιες δυνατότητες να πετύχει σπουδαία πράγματα ή ακόμη και να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές. Η ταινία απεικονίζει τη ζωή της από την ηλικία των 9 έως 14 ετών, στη μικρή πόλη της νότιας Ιταλίας όπου ζει, καταγράφοντας το συναρπαστικό προσωπικό ταξίδι της, μέσα από το οποίο ψάχνει να βρει τη θέση της στον κόσμο.

Φεστιβάλ Βενετίας –  Giornate degli Autori (Venice Days)

* Σαν τις χελώνες (COME LE TARTARUGHE) (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)

Μυθοπλασία. Σκηνοθεσία Monica Dugo

O Daniele, η Lisa, η Sveva και ο Paolo είναι τα μέλη μιας φαινομενικά τέλειας μεσοαστικής οικογένειας που ζουν σε ένα όμορφο σπίτι στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης. Μια μέρα ο σύζυγος αδειάζει την ντουλάπα και φεύγει. Η άδεια ντουλάπα γίνεται το καταφύγιο της Λίζα, προκειμένου να ξεπεράσει το χωρισμό.
Η Sveva, η δεκαεξάχρονη κόρη, κάνει τα πάντα για να τη βγάλει από εκεί, μη δεχόμενη την αλλόκοτη συμπεριφορά της μητέρας και την ανεξήγητη για εκείνη, απουσία του πατέρα.

Φεστιβάλ Βενετίας –  Biennale College Cinema

*Η τρύπα (IL BUCO)

Docudrama. Σκηνοθεσία: Michelangelo Frammartino

Tην περίοδο της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης του ‘60, το υψηλότερο κτίριο της Ευρώπης χτίζεται στον ακμάζοντα Βορρά της Ιταλίας. Στην άλλη άκρη της χώρας, νεαροί σπηλαιολόγοι εξερευνούν το βαθύτερο σπήλαιο της Ευρώπης στην άθικτη ενδοχώρα της Καλαβρίας. Ο πυθμένας της Αβύσσου Bifurto, 700 μέτρα κάτω από τη Γη, προσεγγίζεται για πρώτη φορά. Η απόπειρα των εισβολέων περνά απαρατήρητη από τους κατοίκους ενός μικρού γειτονικού χωριού, αλλά όχι από τον ηλικιωμένο βοσκό του οροπεδίου Pollino. H ταινία εξιστορεί μια επίσκεψη στα άγνωστα βάθη της ζωής και της φύσης κάνοντας έναν παραλληλισμό μεταξύ δύο σπουδαίων εσωτερικών διαδρομών.

Φεστιβάλ ΒενετίαςΕιδικό Βραβείο της Επιτροπής και βραβείο FEDIC

* Λεονόρα αντίο (LEONORA ADDIO)

Μυθοπλασία. Σκηνοθεσία: Paolo Taviani

Ο Πιραντέλλο πέθανε αφήνοντας ακριβείς οδηγίες: ούτε κηδεία ούτε γιορτή. Τελικά έγιναν τρεις κηδείες. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του περιπετειώδους ταξιδιού της τέφρας του Πιραντέλλο από τη Ρώμη στο Αγκριτζέντο, ανάμεσα σε ατυχήματα, συναντήσεις και οράματα. Ένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε λόγω παλιών δεισιδαιμονιών, ένα τρένο ταξίδεψε αργά προς το Νότο. Εν τέλει οι στάχτες του Πιραντέλλο πετάχτηκαν από έναν βράχο με θέα τη θάλασσα της Σικελίας, δημιουργώντας το σχήμα ενός καρφιού.  «Το Καρφί» ήταν το τελευταίο έργο του Πιραντέλλο, εμπνευσμένο από έναν φόνο στο Μπρούκλιν και από τον χαρακτήρα του Bastianeddu, ο οποίος είχε ήδη εμφανιστεί στo έργο «Χάος».

Φεστιβάλ Βερολίνου – Βραβείο FIPRESCI

Πριν από την προβολή, θα παιχτεί ένα σύντομο βίντεο του Πάολο Ταβιάνι.

*Στο περιθώριο (MARGINI)  (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)

Μυθοπλασία. Σκηνοθεσία: Niccolò Falsetti

Καλοκαίρι 2008. Τρεις φίλοι έχουν την ευκαιρία της ζωής τους: να διοργανώσουν μια συναυλία με το αγαπημένο τους punk/rock hardcore συγκρότημα. Την τελευταία στιγμή, η συναυλία καταρρέει αλλά ο Έντο, ο Ίακ και ο Μίχε δεν τα παρατάνε. Για αυτούς η πανκ είναι κάτι περισσότερο από μουσική, είναι τρόπος ζωής.  Aποφασίζουν να μεταφέρουν τη συναυλία στο Γκροσέτο, την ήσυχη και συντηρητική πόλη που ζουν. Όμως οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πορεία κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τη ζωή και τη φιλία τους.

Φεστιβάλ Βενετίας / Εβδομάδα Κριτικής – Βραβείο Κοινού

*Ο Μαρξ μπορεί να περιμένει (MARX PUO ASPETTARE)

Ντοκιμαντέρ. Σκηνοθεσία: Marco Bellocchio

Μέσα από αυτήν την ταινία με τον αινιγματικό τίτλο, ο σκηνοθέτης προσπαθεί να κατανοήσει την αυτοκτονία του δίδυμου αδελφού του σε ηλικία 29 ετών. Μια οικογενειακή τραγωδία από την οποία δεν έχει ανακάμψει ποτέ πραγματικά και που αποτελεί ταυτόχρονα πηγή ενοχής και έμπνευσης. Αναμιγνύοντας αποσπάσματα από τις ταινίες του και συνομιλίες με κοντινά του άτομα, ο Bellocchio ερευνά αυτήν την αδελφική φιγούρα που δεν σταματά ποτέ να στοιχειώνει τη φιλμογραφία του.

Φεστιβάλ Καννών – Υπόψηφια για το Bραβείο Kαλύτερου Nτοκιμαντέρ

* Πριγκίπισσα (PRINCESS)

Μυθοπλασία. Σκηνοθεσία: Roberto De Paolis

Η Πριγκίπισσα είναι μια νεαρή παράνομη μετανάστρια από τη Νιγηρία που πουλάει το σώμα της στα περίχωρα μιας μεγαλούπολης. Σαν μια Αμαζόνα στο κυνήγι, προστατευμένη από τους φίλους της, κινείται μέσα σε ένα πευκοδάσος που απλώνεται μέχρι τη θάλασσα, ένα μαγεμένο δάσος στο οποίο μπορεί να βρει καταφύγιο, να κρυφτεί μακριά από τη ζωή και να κερδίσει το ψωμί της. Κάθε μέρα, για να επιβιώσει, η Πριγκίπισσα πρέπει να αποφεύγει τους κινδύνους και τους συναισθηματισμούς, να ακολουθεί το χρήμα και να ξεγελά τους πελάτες της. Η ζωή της είναι μια αλληλουχία πανομοιότυπων ημερών. Ώσπου μια μέρα, ωθούμενη από μια εσωτερική δύναμη να σπάσει τα δεσμά του κυνισμού και της εκμετάλλευσης, μαλώνει με τους φίλους με τους οποίους μοιράζεται το δρόμο και συναντά έναν άντρα που θέλει να τη σώσει -πρώτα όμως θα πρέπει να σώσει τον εαυτό της.

Φεστιβάλ Βενετίας – Ταινία έναρξης του τμήματος Ορίζοντες

* Μικρό σώμα  (PICCOLO CORPO)  (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)

Μυθοπλασία. Σκηνοθεσία: Laura Samani

Iταλία, 1900. Το μωρό της νεαρής Άγκατα γεννιέται νεκρό κι έτσι καταδικάζεται να εγκλωβιστεί στο Καθαρτήριο. Η Άγκατα μαθαίνει για ένα μέρος στα βουνά όπου τα έμβρυα μπορούν να επανέλθουν στη ζωή για μία και μόνο ανάσα, ώσπου να βαφτιστούν και να σωθεί η ψυχή τους. Ξεκινάει ένα ταξίδι με το μικρό σώμα της κόρης της κρυμμένο σε ένα κουτί και συναντάει τον Λύγγα, ένα μοναχικό αγόρι που προθυμοποιείται να τη βοηθήσει. Γίνονται συνοδοιπόροι σε μια περιπέτεια που θα τους φέρει κοντά σε ένα θαύμα που μοιάζει ακατόρθωτο.

Φεστιβάλ Καννών / Εβδομάδα Κριτικής – Υπόψηφια για το Μεγάλο Βραβείο και για τη Χρυσή Κάμερα

David di Donatello – Bραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη

BFI Φεστιβάλ Λονδίνου – Ειδική Μνεία

*Ο Λεγεωνάριος (IL LEGIONARIO) (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)

Μυθοπλασία. Σκηνοθεσία: Hleb Papou

Ο Ντάνιελ, γεννημένος στη Ρώμη από Αφρικανούς γονείς, μεγάλωσε σε ένα κατειλημμένο κτίριο. Πριν από πολλά χρόνια, αποφάσισε να φύγει και να ξεκινήσει μια νέα ζωή, αλλά τώρα αναγκάζεται να επιστρέψει – αυτή τη φορά, φορώντας τη στολή ενός αξιωματικού της ιταλικής αστυνομίας και συγκεκριμένα της Μονάδας Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ). Η αποστολή του είναι να εκκαθαρίσει το υπό κατάληψη κτίριο όπου μένει ακόμα η μητέρα του μαζί με τον αδερφό του, που στο μεταξύ έγινε ο καθοδηγητής των καταληψιών.
Ο Ντάνιελ, ένας μπάτσος ανάμεσα στους καταληψίες και ένας καταληψίας ανάμεσα στους μπάτσους, πρέπει να επιλέξει: είτε να παραμείνει πιστός στο σώμα του, είτε να σώσει την οικογένειά του από την έξωση.

Φεστιβάλ Λοκάρνο – Βραβείου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη

* H Iστορία του Βασιλιά Κάβουρα (RE GRANCHIO)  (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)

Μυθοπλασία. Σκηνοθεσία: Alessio Rigo de Righi, Matteo Zoppis

Κάπου στην Ιταλία του σήμερα, μερικοί ηλικιωμένοι κυνηγοί αναπολούν την ιστορία του Λουτσιάνο, ενός τοπικού θρύλου, ο οποίος στα τέλη του 19ου αιώνα ζούσε ως περιπλανώμενος μεθύστακας στην Τοσκία, ένα απομακρυσμένο χωριό της περιοχής. Ο τρόπος ζωής του και η συνεχής αντίθεση του με τον τοπικό πρίγκιπα τον έχουν μετατρέψει σε έναν απόκληρο της κοινότητας. Σε μια απόλυτα εκδικητική κίνηση για να προστατεύσει (από τον άρχοντα) τη γυναίκα που αγαπά, ο Λουτσιάνο διαπράττει το ασυγχώρητο. Ο Λουτσιάνο, που οδηγήθηκε στο έγκλημα από την κακή του τύχη, βρέθηκε εξόριστος στη μακρινή Γη του Πυρός, όπου, με τη βοήθεια αδίστακτων χρυσοθήρων, αναζητά έναν μυθικό θησαυρό, αλλά και τον δρόμο του προς τη λύτρωση. Αλλά σ’ αυτή την έρημη γη, επικρατεί μόνο η απληστία και η παράνοια.

Φεστιβάλ Καννών – Υποψήφια για τη Χρυσή Κάμερα  (Δεκαπενθήμερο των σκηνοθετών)

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ΒιέννηςΒραβείο Fipresci

Φεστιβάλ ΘεσσαλονίκηςΒραβείο Αργυρός Αλέξανδρος Meet the Neighbors (εξ ημισείας)

ΚΑΙ Η «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ»

*Η Περιπέτεια (L’AVVENTURA ), 1960

Μυθοπλασία. Σκηνοθεσία: Michelangelo Antonioni

Η Άννα (Mόνικα Βίτι) είναι αρραβωνιασμένη εδώ και καιρό με τον Σάντρο, έναν υποσχόμενο αν και αδρανή νεαρό αρχιτέκτονα. Σε αυτό το σημείο φαίνεται πως η σχέση τους δεν θα οδηγήσει ποτέ σε γάμο. H Άννα προσπαθεί να κρύψει την απελπισία της καθώς πηγαίνουν διακοπές με το γιοτ ενός φίλου στα νησιά Λίπαρι, παίρνοντας μαζί την Κλαούντια, τη λιγότερο τυχερή φίλη της. Στη Λίσκα Μπιάνκα, μετά από καυγά με τον Σάντρο, η Άννα εξαφανίζεται. Όλες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της αποτυγχάνουν. Ο Σάντρο και η Κλαούντια αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τη βρουν, αλλά σύντομα η αποτυχημένη απόπειρα αναζήτησης, προκαλεί μία ακαταμάχητη έλξη μεταξύ τους.

TΡΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ONLINE

Οι ταινίες Η ιστορία του Κάβουρα, Ο λεγεωνάριος και  Καλιφόρνια θα προβληθούν(και)online.

ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ

•  Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς  υπότιτλους. Όλες οι ταινίες, πλην των ταινιών Λεονόρα αντίο και Η Περιπέτεια, θα έχουν και αγγλικούς υπότιτλους.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ηλεκτρονική προπώληση: https://tickets.tainiothiki.gr/

Εισιτήριο: 5€. Κάρτα 5 προβολών: 15.

Ταινίες online: 3€. Πακέτο 3 ταινιών: 5€

Leave a comment