Θρίαμβος για τον Γιώργο Λάνθιμο καθώς βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα στο 80ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την ταινία του Poor Things.

Η ταινία προβλήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου και το κοινό χειροκροτούσε για δέκα λεπτά ενώ έλαβε διθυραμβικές κριτικές.

Το «Poor Things», που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Ιανουαρίου 2024 από την Feelgood Entertainment, συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας διεκδικώντας μαζί με άλλες 22 ταινίες το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, το Χρυσό Λέοντα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής Νταμιέν Σαζέλ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Willem Dafoe και η Emma Stone.

Η υπόθεση, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Alasdair Grey περιστρέφεται γύρω από την Bella Baxter (Stone), μια νεαρή γυναίκα που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει τα πάντα. Καθώς είναι θιψασμένη για εμπειρίες, η ίδια το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό, αλλά ανήιθικο δικηγόρο, με τον οποίο μπλέκει σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Leave a comment