Σε μια μαγευτική βραδιά μάς καλεί ο Νίκος Καββαδίας (Γυμνός Οφθαλμός). Η προβολή της ταινίας Άντρας, που κοιτάζει ΝοτιοΑνατολικά του Ελιζέο Σουμπιέλα γίνεται με την υποστήριξη και του cinepatra.gr.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης προβολής ο “γυμνός οφθλαμός” επιστρέφει στην Παντανάσσης και Καραϊσκάκη, γιά να μετατρέψει τον μοναχικό κι όμορφο πεζόδρομο σε Σινέ Παντάνασσα. Κι επιστρέφει με την μοναδική ταινία του σπoυδαίου Αρχεντίνου σκηνοθέτη Ελιζέο Σουμπιέλα “Ο Άντρας, που κοιτάζει ΝοτιοΑνατολικά” (“Hombre mirando al sudeste” / Eliseo Subiela).
Θα “κλείσω” με την ανακοίνωση της επόμενης προβολής, η οποία είναι πολύ ιδιαίτερη κι έχει μεγάλη καλλιτεχνική, αλλά και συναισθηματική σημασία.
Την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, στις 9.30 το βράδυ, πάντα στο Σινέ Παντάνασσα,θα προβληθεί γιά πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη το εξαιρετικό ντοκυμανταίρ “Βαβέλ- Από την σιωπή στην έκρηξη” του Μελέτη Μοίρα, που αναφέρεται στην ιστορία της Βαβέλ, του θρυλικού περιοδικού κόμικς (και όχι μόνο), και των διεθνών φεστιβάλ που διοργάνωνε.
Με ειλικρίνεια,
(“γυμνού οφθαλμού”, πάντα)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ταινία: O ‘Αντρας, που κοιτάζει ΝοτιοΑνατολικά – Ελιζέο Σουμπιέλα

τόπος: Σινέ Παντάνασσα – (πεζόδρομος) Καραϊσκάκη και Παντανάσσης

ημερομηνία: Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 ώρα: 9.30 το βράδυ

εισιτήριο: Ελεύθερη Είσοδος

διοργανωτές: “γυμνός οφθαλμός” και NS Sound

υποστηρίζουν: cinepatra.gr, Βιβλιοπωλείο Nouveau, Motel Vintage Store

και: Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα

ΑΝΤΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ – Ελιζέο Σουμπιέλα
(Hombre mirando al sudeste – Eliseo Subiela
δράμα, επιστημονική φαντασία, έγχρωμο, Αργεντινή, 105′, 1987)

Σκηνοθεσία: Eliseo Subiela
Σενάριο: Eliseo Subiela
Παίζουν: Lorenzo Quinteros (Dr Julio Denis), Hugo Sato (Rantes), Ines Vernengo (Beatriz Dick)
Φωτογραφία: Ricardo de Angelis
Μουσική: Pedro Anzar, Μοντάζ: Luis César D’Angiolillo


ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο ψυχίατρος Julio Denis ανακαλύπτει ξαφνικά μιά μέρα, ότι στο Ψυχιατρείο, που είναι Διευθυντής υπάρχει ένας επιπλέον ασθενής.
Ο Rantes υποστηρίζει, ότι είναι από…άλλον πλανήτη και μοιάζει σε όλα με τον άνθρωπο, εκτός από την δυνατότητα να αισθανθεί.
Υποστηρίζει, ότι έχει σταλεί από τον άλλο πλανήτη γιά να μελετήσει την λειτουργία του ανθρωπίνου εγκεφάλου και να βοηθήσει τους πρωχούς στο πνεύμα.
Ο Julio αντιμετωπίζει τον Rantes με συγκρατημένη δυσπιστία, κάτι, που θα τον φέρει σε δύσκολη θέση, όταν ο περίεργος επισκέπτης αρχίζει να αποκτά όλο και περισσότερη επιρροή στους άλλους τροφίμους της κλινικής, οι οποίοι τον αντιμετωπίζουν σαν Μεσσία.

Μιά δυνατή αλληγορία γιά το λογικό και το παράλογο και την αντιμετώπιση του διαφορετικού.

Η ταινία υπήρξε η επίσημη πρόταση της Αργεντινής γιά το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1988, αλλά, όπως και η “Σκοτεινή Πλευρά της Καρδιάς”, δεν κατάφερε, τελικά, να μπει στην πεντάδα.

Η αφίσα της προβολής είναι μιά δημιουργία της Έλενας Φωτακέλη.

Leave a comment