Προτελευταία προβολή δια “Γυμνού Οφθαλμού” με αισθητή μάλιστα την παρουσία αρκετών κινηματογραφόφιλων για ακόμα μια φορά την Πέμπτη 23/7 στο Σινέ – Παντάνασσα. Ο κόσμος έδειξε επίσημα την αγάπη του για τον συγκεκριμένο χώρο που βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης και φιλοξένησε μια ακόμα ταινία μέσα στο Ιούλιο.

Εξαιρετική η ταινία που προβλήθηκε υπό την επιμέλεια του Ν. Καββαδία. Τίτλος της γαλλικής αριστουργηματικής ασπρόμαυρης ταινίας που παρακολούθησε το κοινό: “Η Σιωπή της Θάλασσας” του διάσημου Γάλλου σκηνοθέτη Ζαν-Πιέρ Μελβίλ (Le Silence De La Mer – Jean-Pierre Melville). Ο Μελβίλ μαζί με τον Μπρεσόν και τον Αστρίκ αποτελούν την ιερή τριάδα των προαγγέλων της Νουβέλ Βάγκ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό γαλλικό μυθιστόρημα (πραγματεύεται συνολικά την αντίσταση των Γάλλων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο) του Βερκόρ.

Σκηνή από την ταινία του σκηνοθέτη Ζαν-Πιέρ Μελβίλ

Φυσικά η προβολή θα ήταν αδύνατη χωρίς την συνεισφορά του Νικηφόρου Σπίνου (NSSound), αλλά και των χορηγών της προβολής cinepatra.gr, βιβλιοπωλείο Nouveau, Motel Vintage Store, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τέλος την Γαλλική Πρεσβεία.

Leave a comment