Από 16 έως 22 Οκτωβρίου, ΟΛΟΙ KinderDocs!

Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Goethe-Institut Athen

Μία εβδομάδα φεστιβάλ!

Το 8ο KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους διοργανώνεται από 16 έως 22 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις για ενήλικο κοινό και επαγγελματίες θα πραγματοποιηθούν φέτος και στο GoetheInstitut Athen.

Το Φεστιβάλ KinderDocs, που πραγματοποιείται για 8η συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνει 17 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από 10 χώρες και 18 καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό για συζητήσεις και δράσεις.

Δείτε και κατεβάστε εδώ το τρέιλερ του Φεστιβάλ KinderDocs 2023.

Το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου βρισκόμαστε όλοι στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 για ένα family-friendly γουικέντ με τέσσερις θεματικές ζώνες και 17 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο σε back-to-back προβολές από το πρωί. Κάθε ταινία γίνεται αφορμή για συναντήσεις με σκηνοθέτες, συζητήσεις με παραγωγούς, ιστορικούς, ψυχολόγους, καινοτόμους start-uppers -συνολικά 18 καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό-, καθώς και μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, που μετατρέπουν το φεστιβάλ σε πραγματική γιορτή.

Σάββατο 21/10, 12.00-22.00 και Κυριακή 22/10, 10.00-18.30

Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138

Προπώληση εισιτηρίων: more.com by viva και tickets.benaki.org

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, η Ειδική Προβολή με θέμα Αναζητώντας τη θέση μας στον κόσμο, πουαποτελεί μέρος του εκτενούς αφιερώματος στη Γερμανία, πραγματοποιείται με δωρεάν είσοδο στο Ινστιτούτο Goethe. Το  event περιλαμβάνει δύο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα, με καλεσμένες και τις τέσσερις νέες σκηνοθέτιδες δημιουργούς τους, που θα παρευρίσκονται για να συζητήσουν με άλλους καλεσμένους μετά την προβολή.

Τρίτη 17/10, 10.00-12.30

Goethe-Institut Athen/ Ομήρου 14-16

Είσοδος δωρεάν
Απαραίτητη η προεγγραφή εδώ

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ένα δυναμικό Industry Event για επαγγελματίες και φοιτητές του κινηματογράφου με θέμα «Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους: Διεθνείς προσεγγίσεις και προοπτικές» διοργανώνεται στοGoethe Institut. Αξιοποιώντας το δυναμικό Ευρωπαϊκό δίκτυο του KinderDocs, διεθνείς και ΄Έλληνες καλεσμένοι θέτουν στο επίκεντρο το κινηματογραφικό είδος του δημιουργικού ντοκιμαντέρ που απευθύνεται σε νεαρά ακροατήρια.

Καλεσμένοι του KinderDocs:

Το Φεστιβάλ KinderDocs συνεργάζεται με ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, κολλέγια και σχολές: φοιτητές και σπουδάστριες θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ και θα αναπτύξουν νέες, διαθεματικές οπτικές και προσεγγίσεις σε διαφορετικά γνωστικά πεδία. Η 8η έκδοση του Φεστιβάλ KinderDocs μετατρέπεται σε έναν πρωτοποριακό κόμβο μάθησης και αλληλεπίδρασης, ένα ολοκληρωμένο workshop για φοιτήτριες και σπουδαστές.

Συμμετέχουν: Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | ΠΜΣ Κινηματογραφικές και Πολιτισμικές Σπουδές – Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | ΔΠΜΣ «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση», Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | Γερμανική Φιλολογία, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών | «Cinema Studies», Deree – The American College of Greece | Σχολή Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου

Πέμπτη 19/10, 17.30-20.00

Goethe-Institut Athen/ Ομήρου 14-16

Είσοδος δωρεάν
Απαραίτητη η προεγγραφή εδώ

Παράλληλα, το 8ο KinderDocs διοργανώνει ειδικές προβολές για σχολεία. Ομάδες μαθητών από Δʹ Δημοτικού έως Βʹ Λυκείου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο διαφορετικές ζώνες προβολής και να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους, που έχουν προσκληθεί ειδικά από το εξωτερικό.

ΔΕΥ-ΤΕΤ-ΠΕΜ-ΠΑΡ 16, 18, 19, 20/10, 10.00-13.30

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού

Απαραίτητη η προεγγραφή εδώ

Δύο κριτικές επιτροπές παιδιών (9-12 ετών) και νέων (12-17 ετών) θα παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα και θα ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία για το Βραβείο Κοινού!

Leave a comment