Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online. Στο 26ο ΦΝΘ θα προβληθούν 250 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους, ανάμεσα στα οποία και 112 παγκόσμιες, διεθνείς και ευρωπαϊκές πρεμιέρες. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην ιστορική έδρα του, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, παρακολουθούμε ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.

ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ TRAILER

 • Το σχέδιο της αφίσας του 26ου ΦΝΘ υπογράφει ο σπουδαίος δημιουργός (σκηνοθέτης, χορογράφος, εικαστικός και περφόρμερ) Δημήτρης Παπαϊωάννου.
 • Τα φετινά σποτ του Φεστιβάλ δημιούργησε ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Ρέντης, βραβευμένος με Αργυρό Αλέξανδρο >>Film Forward στο 25ο ΦΝΘ.

ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

Η έναρξη του 26ου ΦNΘ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024,με την ταινία Πυροβόλησαν τον πιανίστα του Φερνάντο Τρουέμπα. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο στην έναρξη του Φεστιβάλ. Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, με την προβολή της ταινίας Γιάννης Σπανός: Πίσω απ’ τη μαρκίζα του Άρη Δόριζα.

SPOTLIGHT ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Το 26ο ΦΝΘ υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο δημιουργό Δημήτρη Παπαϊωάννου, φωτίζοντας τις πολύπλευρες πτυχές ενός καλλιτέχνη που διατρέχει διαφορετικές μορφές τέχνης και έκφρασης, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της αναπαράστασης, της αλληγορικής δύναμης των εικόνων και της επικοινωνίας του καλλιτεχνικού έργου με τον θεατή. Στο πλαίσιο του 26ου ΦΝΘ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή Η καρδιά του ταύρου (working title) σε παραγωγή Onassis Culture, σε ειδική προβολή ως work in progress. Στο ντοκιμαντέρ η σκηνοθέτις ακολουθεί την περιοδεία της παράστασης Εγκάρσιος Προσανατολισμός στις ευρωπαϊκές σκηνές, ένα έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου σε παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί και η βίντεο-εγκατάσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου, Inside, καθώς και η παράλληλη κινηματογραφική απεικόνιση των παρασκηνίων του Inside, με τίτλο Backside, στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών. Επιπλέον, το Φεστιβάλ εξερευνά το κινηματογραφικό έργο του σπουδαίου δημιουργού, προβάλλοντας τις μικρού μήκους ταινίες του, Nowhere και Primal Matter, ενώ το περιοδικό Πρώτο Πλάνο είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ CITIZEN QUEER

Συνολικά 33 ντοκιμαντέρ που υμνούν την ομορφιά της απελευθερωτικής πράξης του αυτοπροσδιορισμού και σφράγισαν το παγκόσμιο queer σινεμά πρωταγωνιστούν στο μεγάλο αφιέρωμα του 26ου ΦΝΘ με τίτλο Citizen Queer. Αγαπημένοι καλλιτέχνες, ακτιβιστές και σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογράφου και του πολιτισμού, πανεπιστημιακοί και επιστήμονες θα βρίσκονται στις προβολές για να συζητήσουν με το κοινό. Επιπλέον, ο αγαπημένος ΑΚατάλογος του Φεστιβάλ θα συμπληρώσει το αφιέρωμα, φιλοξενώντας κείμενα που εξερευνούν τις θεματικές, συνιστώσες και καταβολές του queer ντοκιμαντέρ.

SPOTLIGHT ΣΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΤΡΟΥΕΜΠΑ

Το 26ο ΦΝΘ θα απονείμει τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο στον κορυφαίο δημιουργό Φερνάντο Τρουέμπα, προβάλλοντας παράλληλα τρεις ταινίες του, που περιστρέφονται γύρω από τον κοινό άξονα της βαθιάς αγάπης και γνώσης του για τη μουσική.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ
Το Φεστιβάλ πραγματοποιεί αφιέρωμα στο θαρραλέο και πρωτοποριακό σινεμά του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, που θέτει την ορατότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε πρώτο πλάνο, συνδυάζοντας το προσωπικό στοιχείο με την κοινωνική πραγματικότητα και την αναγκαιότητα της αλλαγής. Στον σκηνοθέτη, σεναριογράφο και συγγραφέα θα απονεμηθεί τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος για την προσφορά του στο σινεμά.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Υποδεχόμαστε στο 26ο ΦΝΘ  67 μεγάλου και μικρού μήκους ελληνικές ταινίες

– 35 ταινίες συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα (Διεθνές Διαγωνιστικό, Διαγωνιστικό Newcomers, Διαγωνιστικό >>Film Forward, Ανοιχτοί Ορίζοντες).

– To τμήμα Πλατφόρμα μετονομάζεται και αναβαθμίζεται σε Πλατφόρμα+, αποκτά τον δικό του κατάλογο, ενώ η διάρκειά του διευρύνεται σε 14 ημέρες, από τις 8 έως τις 22 Μαρτίου. Με αυτό τον τρόπο, θεατές από όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 21 ελληνικές ταινίες στην ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ.

– Η ειδική προβολή της COSMOTE TV του ντοκιμαντέρ Underwonder του Κώστα Καρύδα ρίχνει μια ματιά στον συναρπαστικό κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης.

– Το εξαιρετικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ Οι γάμοι της Τήλου του Παναγιώτη Ευαγγελίδη θα είναι καθολικά προσβάσιμο τόσο στη φυσική προβολή του όσο και διαδικτυακά, με την υποστήριξη της Alpha Bank, χορηγού προσβασιμότητας του Φεστιβάλ.

– Δύο ταινίες αφιερωμένες στην αξέχαστη σοπράνο Μαρία Κάλλας. Ανάμεσά τους το ντοκιμαντέρ Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία – Τα άγνωστα χρόνια της Κάλλας των Μιχάλη Ασθενίδη και Βασίλη Λούρα, σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μια σημαντική καταγραφή της ζωής της ελληνίδας υψιφώνου, αλλά και παρακαταθήκη για την πολιτιστική μας κληρονομιά, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τέσσερα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα:

*Συνολικά 12 ταινίες, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές, συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, διεκδικώντας τον Χρυσό Αλέξανδρο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 12.000 ευρώ, καθώς και τον Αργυρό Αλέξανδρο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ.

*Στο διαγωνιστικό τμήμα Newcomers, με πρώτες και δεύτερες ταινίες νέων δημιουργών, συναντούμε 12 ταινίες, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές, που διαγωνίζονται για τον «Χρυσό Αλέξανδρο – Δημήτρης Εϊπίδης» που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ και τον Αργυρό Αλέξανδρο που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 4.000 ευρώ.

*Το διαγωνιστικό τμήμα >>Film Forward, που αμφισβητεί τις κινηματογραφικές συμβάσεις και προτείνει ριζοσπαστικές ταινίες, φιλοξενεί 11 ταινίες, ανάμεσά τους και δύο ελληνικές. Τα βραβεία που απονέμονται στο πλαίσιο του τμήματος είναι ο Χρυσός Αλέξανδρος >>Film Forward που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ και ο Αργυρός Αλέξανδρος που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

*Στο διαγωνιστικό τμήμα Immersive: All around cinema, 8 πρωτοποριακές δημιουργίες διεκδικούν τον Χρυσό Αλέξανδρο Immersive, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του τμήματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκτός συναγωνισμού την καλλιτεχνική εγκατάσταση Το βλέμμα του «εγώ» του θρύλου της ηλεκτρονικής μουσικής, Ζαν-Μισέλ Ζαρ.

*Ανακαλύπτουμε δυναμικά και ευρηματικά ντοκιμαντέρ στους Ανοιχτούς Ορίζοντες.

*Παρουσιάζουμε τα κορυφαία ντοκιμαντέρ στο τμήμα Top Docs.

*Προσφέρουμε συναρπαστικές στιγμές στις νεαρότερες ηλικίες μέσα από το τμήμα NextGen.

ΑΓΟΡΑ

Δυναμικές δράσεις, νέα βραβεία και συνεργασίες φιλοξενούνται φέτος στην Αγορά, το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί σε φυσικούς χώρους, αλλά και online. Η Αγορά του ΦΝΘ παρουσιάζει και στηρίζει τις ταινίες και τους δημιουργούς του αύριο μέσα από τις δράσεις Thessaloniki Pitching Forum, Docs in Progress, Agora Lab, Meet the Future, Agora Talks, Talking Heads κ.ά.

ΤΜΗΜΑ PODCAST

Δεκατέσσερα ελληνόφωνα και ένα αγγλόφωνο πόντκαστ συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Podcast του Φεστιβάλ, διεκδικώντας το Βραβείο του Καλύτερου Podcast, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και 21 πόντκαστ στην Ενότητα Nexus.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια σειρά από εκδηλώσεις που αποτίουν φόρο τιμής στην ιστορική επέτειο, αλλά και στους αντιδικατορικούς αγώνες. Το κινηματογραφικό σκέλος του αφιερώματος περιλαμβάνει τέσσερις ταινίες από σπουδαίους δημιουργούς, που ανατρέχουν σε συνταρακτικά γεγονότα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με υπουργούς και βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου Μισός αιώνας εκλογές – Συζητώντας για τις αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης (εκδόσεις Πόλις), σε επιμέλεια των Πέτρου Ιωαννίδη και Ηλία Τσαουσάκη. 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

* H ειδική δίγλωσση έκδοση του Φεστιβάλ για τα κινηματογραφικά μανιφέστα, η οποία περιλαμβάνει 24 διακηρύξεις με διαχρονική αξία, που αποτυπώνουν την ιστορία και εξέλιξη του είδους του ντοκιμαντέρ και του σινεμά γενικότερα. Η ειδική έκδοση του Φεστιβάλ πλαισιώνεται από μίνι αφιέρωμα με πέντε ταινίες που συνδέονται με ισάριθμα μανιφέστα.

*Ο αγαπημένος ΑΚατάλογος του Φεστιβάλ θα συμπληρώσει το μεγάλο αφιέρωμα Citizen Queer του 26ου ΦΝΘ, φιλοξενώντας κείμενα που εξερευνούν τις θεματικές, συνιστώσες και καταβολές του queer ντοκιμαντέρ. Τα κείμενα για τον ΑΚατάλογο υπογράφουν οι Πολ Πρεθιάδο, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, Λήδα Γαλανού, Δημήτρης Παπανικολάου, ΝΙΟΝΙΑ φιλμς, Σήφης Βαρδάκης, Γιώργος Κρασσακόπουλος, Σιμόν(ε) φαν Σάαρλος, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», του προγράμματος MEDIA, του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΡΤ. Η COSMOTE TV είναι o Μεγάλος Χορηγός του Φεστιβάλ φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, δείχνοντας τη στήριξή της στο ποιοτικό σινεμά. Το Φεστιβάλ καλωσορίζει φέτος τη ΔΕΗ, ως τον νέο Στρατηγικό του Συνεργάτη, και την ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη στο όραμα και στο έργο του. Πολύτιμη είναι η στήριξη της Alpha Bank, χορηγού προσβασιμότητας, της Aegean, επίσημου αερομεταφορέα, της Fischer, χορηγού των Βραβείων Κοινού, και της Jameson.  Στο τέλος της διοργάνωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία του 26ου ΦΝΘ. Καλές προβολές!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, είναι διαθέσιμα στο www.filmfestival.gr. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 5 Μαρτίου.

Οι ταινίες του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

 • ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ / THEY SHOT THE PIANO PLAYER, Fernando TRUEBA & Javier MARISCAL, Spain-France, 2023, 104’

ΤΑΙΝΙΑ ΛΗΞΗΣ

 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΜΑΡΚΙΖΑ / YANI SPANOS: A LIFE BEHIND THE MARQUEE, Aris DORIZAS, Greece, 118’

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

 • ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟΠΙΟ / A NEW KIND OF WILDERNESS, Silje EVENSMO JACOBSEN, Norway, 2024, 84’
 • ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ / STRAY BODIES, Elina PSYKOU, Greece, Switzerland, Italy, Bulgaria, 2024, 110’
 • ΑΖΗΤΗΤΟΙ / UNCLAIMED, Marianna ECONOMOU, Greece, 2024, 75’
 • ΔΑΣΟΣ / FOREST, Lidia DUDA, Poland-Czech Republic, 2024, 84’
 • ΔΥΟ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΘΟΥΝ / TWO STRANGERS TRYING NOT TO KILL EACH OTHER, Jacob PERLMUTTER & Manon OUIMET, UK-Denmark, 2024, 100’
 • ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ / AND SO IT BEGINS, Ramona S. DIAZ, USA-Philippines, 2024, 99’
 • ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ / NOCTURNES,  Anirban DUTTA & Anupama SRINIVASAN, India-USA, 2024, 83’
 • Ο ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΟΥ / MY STOLEN PLANET, Farahnaz SHARIFI, Germany-Iran, 2024, 82’
 • Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛ ΠΟΤ / POL POT DANCING, Enrique SÁNCHEZ LANSCH, Germany-Norway, 2024, 101’
 • το μέρος που κοιμόμασταν / where we used to sleep, Matthäus WÖRLE, Germany, 2024, 82’
 • JOHATSU – ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΠΝΟΣ / JOHATSU – INTO THIN AIR, Andreas HARTMANN & Arata MORI, Germany-Japan, 2024, 85’
 • UNCLICKABLE, Babis MAKRIDIS, Greece,Cyprus, USA, 2024, 74’

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ NEWCOMERS

 • ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ / MAY YOUR WILL BE DONE, Adrián SILVESTRE, Spain, 2024, 95’
 • ΓΥΑΛΙ, Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ / GLASS, MY UNFULFILLED LIFE, Rogier KAPPERS, The Netherlands, 2023, 94’
 • ΔΡΑΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ / FIGHTING DEMONS WITH DRAGONS, Camilla MAGID, Denmark, 2024, 93’
 • ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ / A TREE GROWS IN MY DREAMS EVERY NIGHT, Vid HAJNŠEK, Slovenia, 2024, 56’
 • ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ / A SHELTER OF ONE’S OWN, Éva TOURRENT, France, 2023, 73’ 
 • ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ / A STRANGER QUEST, Andrea GATOPOULOS, Italy-USA, 2023, 90’
 • ΛΕΣΒΙΑ / LESVIA, Tzeli HADJIDIMITRIOU, Greece, 2023, 78’
 • ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ / TELL THEM ABOUT US, Rand BEIRUTY, Germany-Jordan, 2023, 92’
 • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ / PANELLINION, Spyros MANTZAVINOS & Kostas ANTARACHAS, Greece, 2023, 81’
 • ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΕΣΥ / ETERNAL YOU, Hans BLOCK & Moritz RIESEWIECK, Germany-USA, 2024, 87’
 • TACK, Vania TURNER, Greece, 2024, 96’
 • TOUCHÉ, Martina MOOR, Italy-Belgium-Canada, 2023, 87’

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ >>FILM FORWARD

 • ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΣΤΗ ΛΕΪΛΑ / FROM ABDUL TO LEILA, Leila ALBAYATY, Germany-Belgium-Qatar-Saudi Arabia,  2023, 93’
 • ΓΚΟΝΤΑΡ, ΜΟΝΟ / ONLY GODARD, Arnaud LAMBERT & Vincent SORREL, France, 2023, 88’
 • ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ / DESIRE LINES, Jules ROSSKAM, USA, 2024, 83’
 • ΔΙΑΓΝΟΗΣΙΑ / DIAGNONSENSE, Ane-Martha TAMNES HANSGÅRD, Norway, 2024, 73’
 • ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ / FIRST MILK, Panagiotis PAPAFRAGKOS, Greece, 2024, 46’
 • ΡΕΕΣ / REAS, Lola ARIAS, Argentina-Germany-Switzerland, 2024, 82’
 • ΣΑΟΥΝΤΡΑΚ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ / SOUNDTRACK TO A COUP D’ÉTAT, Johan GRIMONPREZ, Belgium-France-Netherlands, 2024, 150’
 • ΣΥΓΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ / HOLDING BACK THE TIDE, Emily PACKER, USA, 2023, 77’
 • ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ / THE FOREST IN ME, Rebecca E. MARSHALL, UK, 2024, 68’
 • ΧΡΥΣΟΤΙΛΗ / CHRYSOTILE, Sarah DEL PINO, France, 2024, 60’
 • AVANT-DRAG!, Fil IEROPOULOS, Greece, 2024, 92’

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ IMMERSIVE

 • ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ: JAMAIS VU / TURBULENCE: JAMAIS VU, Ben Joseph ANDREWS, Emma ROBERTS, Australia, 2023, 10’
 • ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ / EMPEROR, Marion BURGER & Ilan COHEN, France-Germany, 2023, 40’
 • ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ: ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ / DRAW FOR CHANGE: WE EXIST, WE RESIST, Mariana Cadenas SANGRONIS, Belgium, 2023, 15’
 • Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ / THE INTERVIEW, Thom VANDER BEKEN, Belgium-Germany, 2023, 40’
 • ΚΗΛΙΔΕΣ ΦΩΤΟΣ / SPOTS OF LIGHT, Adam WEINGROD, Israel-Canada, 2023, 14’
 • ΝΩΠΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ: ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ / FRESH MEMORIES: THE LOOK, Ondřej MORAVEC & Volodomyr KOLBASA, Czech Republic, 2023, 11’
 • THE MATRIARX, Julia BRUTON, Germany-Canada, 2023, 12’
 • TOM HOUSE – Η VR ΕΜΠΕΙΡΙΑ / TOM HOUSE THE VR EXPERIENCE, Carlos MARROQUIN & Marton JELINKO, Finland, 2023, 30’

IMMERSIVE ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 • ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ «ΕΓΩ» / THE EYE AND I, Jean-Michel JARRE & Hsin-Chien HUANG, France-Taiwan, 2023, 55’

ΑΦΙΕΡΩΜΑ CITIZEN QUEER

 • Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ / THE QUEEN, Frank SIMON, USA, 1968, 66’
 • ΜΠΕΤΤΥ / BETTY, Dimitris STAVRAKAS, Greece, 1979, 34’
 • Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ / THE HOMOSEXUAL CENTURY, Lionel SOUKAZ & Guy HOCQUENGHEM, France, 1979, 83’
 • ZIGGY STARDUST AND THE SPIDERS FROM MARS, D.A. PENNEBAKER, UK, 1979, 103’
 • ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΝΓΚΣΤΟΝ / LOOKING FOR LANGSTON, Isaac JULIEN, UK, 1989, 46’
 • Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΙΣΚΟ / DISCO’S REVENGE, Constantine GIANNARIS, UK, 1989, 24’
 • ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ / A MATTER OF LIFE AND DEATH, Constantine GIANNARIS, UK, 1991, 13’
 • ΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΑΠΦΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ) / GREEKS (GREEK LOVE & SAPPHIC SOPHISTICATION), Constantine GIANNARIS, UK, 1991, 14’
 • ΝΙΤΡΙΚΑ ΦΙΛΙΑ / NITRATE KISSES, Barbara HAMMER, USA, 1992, 65’
 • ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ / THE CELLULOID CLOSET, Rob EPSTEIN & Jeffrey FRIEDMAN, USA, 1995, 102’
 • ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ / GENDERNAUTS, Monika TREUT, Germany-USA, 1999, 88’
 • Ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΟΥ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ / OCTOPUSALARM, Elisabeth SCHARANG, Austria, 2006, 107’
 • ΝΑ ‘ΣΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ / BE LIKE OTHERS, Tanaz ESHAGHIAN, Canada-Iran-UK-USA, 2008, 73’
 • 10 ΧΡΟΝΙΑ ATHENS PRIDE / 10 YEARS ATHENS PRIDE, Maria KATSIKADAKOU (CYBER), Greece, 2014, 6’
 • ΚΑΛΙΑΡΝΤΑ / KALIARDA, Paola REVENIOTI, Greece, 2015, 58’
 • QUEERCORE: HOW TO PUNK A REVOLUTION, Yony LEYSER, USA-Germany, 2017, 80’
 • ΛΕΣΒΙΕΣ, ΚΑΜΕΡΑ, ΠΑΜΕ! / DYKES, CAMERA, ACTION!, Caroline BERLER, USA, 2018, 61’
 • Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΗΔΕΝ / KILLING PATIENT ZERO, Laurie LYND, Canada, 2019, 98’
 • ΛΕΜΕΜΠΕΛ / LEMEBEL, Joanna REPOSI GARIBALDI, Chile-Colombia, 2019, 96’
 • QUEER JAPAN, Graham KOLBEINS, USA-Japan, 2020, 99’
 • DILDO RIOT, Maria KATSIKADAKOU (CYBER) & Nikos CHANTZIS, Greece, 2021, 9’
 • ΦΥΓΗ / FLEE, Jonas POHER RASMUSSEN, Denmark-France-Sweden-Norway, 2021, 93’
 • REBEL DYKES, Siân A. WILLIAMS & Harri SHANAHAN, UK, 2021, 95’
 • ΝΕΛΙ ΚΑΙ ΝΑΝΤΙΝ / NELLY & NADINE, Magnus GERTTEN, Sweden-Belgium-Norway, 2022, 93’
 • ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ / ON THIS WONDROUS SEA, Kalliopi LEGAKI, 2022, 17’
 • ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΓΑΠΗ / SILENT LOVE, Marek KOZAKIEWICZ, Germany-Poland, 2022, 72’
 • ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (*ΝΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ…) / AKOE/AMFI: THE STORY OF A REVOLUTION (JUST TO SLEEP ON THEIR CHEST…), Iossif VARDAKIS, Greece, 2023, 71’
 • Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ / CODE OF FEAR, Apolain SIEWE, Germany-Cameroon, 2023, 84’
 • ΝΤΟΡΟΘΙ ΑΡΖΝΕΡ: ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, QUEER, ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΑ / DOROTHY ARZNER: PIONEER, QUEER, FEMINIST, Clara KUPERBERG & Julia KUPERBERG, France, 2023, 53’
 • των κοριτσιών / of girls, Wendelien van OLDENBORGH, The Netherlands-Japan, 2023, 43’
 • ΟΡΛΑΝΤΟ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ / ORLANDO, MY POLITICAL BIOGRAPHY, Paul. B. PRECIADO, France, 2023, 99’
 • ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ / WHO I AM NOT, Tünde SKOVRAN, Romania-Canada, 2023, 103’
 • ΘΕΡΜΗ ΤΑΙΝΙΑ / WARM FILM, Dragan JOVICEVIĆ, Serbia, 2024, 92’

SPOTLIGHT ΣΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΤΡΟΥΕΜΠΑ

 • CALLE 54, Fernando TRUEBA, Spain-France, 2000, 106’
 • ΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΡΙΤΑ / CHICO & RITA, Fernando TRUEBA & Javier MARISCAL, Spain-UK, 2010, 93’
 • ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ / THEY SHOT THE PIANO PLAYER, Fernando TRUEBA & Javier MARISCAL,Spain-France, 2023, 104’

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗ

 • CHIP & OVI, Panayotis EVANGELIDIS, Greece, 2008, 45’
 • Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΛΣΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ / THE LIFE AND DEATH OF CELSO JUNIOR, Panayotis EVANGELIDIS, Greece, 2012, 49’
 • ΛΑΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ / THEY GLOW IN THE DARK, Panayotis EVANGELIDIS, Greece, 2013, 68’
 • IRVING PARK, Panayotis EVANGELIDIS, Greece, 2019, 117’
 • ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ / TILOS WEDDINGS, Panayotis EVANGELIDIS, Greece, 2022, 74’
 • ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΣΕ ΩΡΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ / A PORTRAIT OF THE COLLECTOR AS A MATURE MAN, Panayotis EVANGELIDIS, Greece, 2023, 56’
 • ΣΥΛΒΙΑ ΡΟΜΠΥΝ / SYLVIA ROBYN, Panayotis EVANGELIDIS, Greece, 2024, 105’

SPOTLIGHT ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

 • ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ / PRIMAL MATTER, Dimitris PAPAIOANNOU, Greece, 2016, 17’
 • NOWHERE – DIRECTOR’S CUT, Dimitris PAPAIOANNOU, Greece, 2021, 43’
 • Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ (WORKING TITLE) / BULL’S HEART (WORKING TITLE), Eva STEFANI, Greece, 2024, 72’

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

 • 01, Dimitris MOUZAKITIS, Greece, 2024, 100’
 • 142 ΧΡΟΝΙΑ / 142 YEARS, Stelios KOULOGLOU, Greece, 2024, 74’       
 •  ΑΘΑΝΑΤΕΣ / IMMORTALS, Maja TSCHUMI, Switzerland-Iraq, 2024, 94’
 • ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ / AMONG THE WOLVES, Tanguy DUMORTIER & Olivier LARREY, France-Belgium, 2023, 82’
 • ΑΝΗΚΕΙΝ / BELONGING, Sævar GUĐMUNDSSON & Kreshnik JONUZI, Iceland-USA, 2023, 88’
 • ΑΝΗΣΥΧΑ ΟΝΕΙΡΑ: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛ ΣΑΪΜΟΝ / IN RESTLESS DREAMS: THE MUSIC OF PAUL SIMON, Alex GIBNEY, USA, 2023, 209’
 • ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ: ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ / FAREWELL: AND SUDDENLY MEMORY BEGAN TO REMEMBER, Ada PITSOU, Greece, 2024, 40’
 • ΑΡΜΑΝΟΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ / ARMANI THE VLACHS, Michael KAMAKAS, Greece, 2023, 51’
 • ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΝΑ ΚΕΛΑΗΔΗΣΕΙ / LET THE CANARY SING, Alison ELLWOOD, USA-UK, 2023, 98’
 • ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ / REALM OF SATAN, Scott CUMMINGS, USA, 2023, 82’  
 • ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ / FINDING THE MONEY, Maren POITRAS, USA, 2023, 95’
 • ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙ@ / WE ARE PERFECT, Marek KOZAKIEWICZ, Poland, 2023, 61’
 • ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ / IN MEMORIAM BIEL, Santi SUÁREZ-BALDRÍS, Spain, 2024, 69’
 • ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ / THAT DAY, Stratis VOGIATZIS & Dimitris KOURTIS, Greece, 2023, 40’
 • ΕΜΠΡΟΣ: ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ / EMBROS: A FREE SELF-MANAGED THEATER, Alkistis KAFETZI, Greece, 2024, 71’
 • ΕΝΑΣ ΒΟΣΚΟΣ / A SHEPHERD, Louis HANQUET, France, 2024, 71’
 • ΕΝ ΕΣΟΠΤΡΩ – Ο ΠΑΠΑ-ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ / IN THE MIRROR – FATHER STAMATIS AND STAMATIS, Lena VOUDOURI, Greece, 2024, 81’
 • ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ / HOME AND AWAY, Arto HALONEN, Finland, 2023, 112’
 • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ / HOMECOMING, Suvi WEST & Anssi KOMI, Finland-Norway, 2023, 77’
 • Η ΕΪΠΡΙΛ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ / APRIL IN FRANCE, David BOARETTO, France, 2023, 77’
 • Η ΚΛΑΙΡΗ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ; / HOW’S CLAIRE?, Chryssa TZELEPI, Greece, 2024, 77’
 • Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ / HOUSE WITH A VOICE, Kristine NRECAJ, Birthe TEMPLIN, Germany, 2024, 85’
 • Η ΧΟΝΤΡΗ ΣΟΥ ΦΙΛΗ / YOUR FAT FRIEND, Jeanie FINLAY, USA-UK, 2023, 97’
 • Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ / THE LAND OF FORGOTTEN SONGS, Vladimir NIKOLOUZOS, Greece-UK-Ukraine, 2023, 93’
 • Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΜΠΟΣΑΛΕΣ / THE SOUL OF THE BOSSALES, François PERLIET, Haiti-France, 2024, 82’
 • ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΓΚΥΛΣΠΟΝΓ / THE GULLSPÅNG MIRACLE, Maria FREDRIKSSON, Sweden-Norway-Denmark, 2023, 109’
 • ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ / MURKY WATERS, Martin B. GULNOV, Denmark, 2023, 67’
 • ΚΑΘΩΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ / AS THE TIDE COMES IN, Sofie HUSUM JOHANESSEN & Juan PALACIOS, Denmark, 2023, 88’
 • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΔΕΙΑΣ / TIME TO GATHER, Sofia BAIRRÃO, Portugal, 2023, 96’
 • ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΖΩΗ / I HAD A LIFE, Octavio GUERRA, Spain, 2023, 71’ 
 • ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ / IN THE IMAGE OF HUMAN, Nicole ALEXANDROPOULOS, Greece, 2023, 64’
 • ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ / INTERCEPTED, Oksana KARPOVYCH, Canada-France-Ukraine, 2024, 93’
 • ΚΟΡΝΙΖΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΙΧΟΥΣ / HANGING WITHOUT WALLS, Lena KUŠNIERIKOVÁ & Jana DURAJOVA, Slovakia, 2023, 78’
 • ΛΑΣΠΗ / MUD, Ilya POVOLOTSKY, Russia, 2023, 50’
 • ΛΕΝΑΚΙ, ΔΥΟ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΡΕΣ / LENAKI, THE CURSE OF FIRE, Dimitris INDARES, Greece, 2024, 72’
 • ΛΩΞΗ / LOXY, Dimitris ZAHOS & Thanasis KAFETZIS, Greece, 2024, 87’
 • ΜΑΡΙΛΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ / MARILÚ ENCOUNTER WITH A REMARKABLE WOMAN, Sandrine DUMAS, France-Argentine, 2024, 85’
 • ΜΕΝΤΙΧΑ – ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ / MEDIHA, Hasan OSWALD, USA, 2023, 91’
 • ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ / WOOLLY, Rebekka NYSTABAKK, Norway, 2024, 83’
 • ΜΠΛΕ ΚΑΡΜΠΟΝ / PELIKAN BLUE, László CSÁKI, Hungary, 2023, 79’
 • ΜΥΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΛΕΥΚΑ ΜΕ ΜΑΚΡΥ ΜΙΣΧΟ / MYRTLES AND LONG-STEMMED WHITE ROSES, Christos KAPATOS, Greece, 2023, 79’
 • ΝΟΜΑΔΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ / NOMAD SOLITUDE, Sebastien WIELEMANS, France-Belgium, 2023, 88’
 • ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ / CIOMPI, Agnes PERRAIS, France, 2023, 83’
 • ΟΙ ΒΙΟΙ ΤΟΥ ΕΝΤΟΥΑΡ ΛΟΥΙ / THE MANY LIVES OF ÉDOUARD LOUIS, François CAILLAT, France, 2023, 75’
 • ΟΙ ΩΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ / KABUL BEAUTY, Solène CHALVON-FIORITI & Margaux BENN, France, 2023, 51’
 • Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ / THE RED TEACHER, Stelios CHARALAMPOPOULOS, Greece, 2024, 100’
 • Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ / THE WORLD OF BIRDS OF PREY – RIGHT TO SURVIVAL, Lev PARASKEVOPOULOS, Greece, 2024, 129’
 • ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ / DREAMERS, Luc PETER & Stéphanie BARBEY, Switzerland-Germany, 2023, 83’
 • ΟΣΑ ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΙΣΩ / IN THE REARVIEW, Maciek HAMELA, Poland-France-UKRAINE, 2023, 84’
 • ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΕΙΔΩΛΟ / BROKEN VIEW, Hannes VERHOUSTRAETE, Belgium, 2023, 75’
 • ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ / IN SEARCH OF AN AUDIENCE, Nicolas POTTAKIS, Greece, 2024, 73’
 • ΣΙΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ / SILENCE OF REASON, Kumjana NOVAKOVA, North Macedonia-Bosnia & Herzegovina, 2023, 64’
 • ΣΠΙΤΙ, ΟΧΙ ΣΠΙΤΙΚΟ / HOME SWEET HOME, Annika MAYER, Germany, 2023, 67’
 • ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / SHADOW OF WAR, The Ad-hoc Film Collective, Moldova, 2024, 95’
 • ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ / THE PICKERS, Elke SASSE, Spain-Italy-Portugal-Greece-Nepal, 2023, 80’
 • ΣΥΛΒΙΑ ΡΟΜΠΥΝ / SYLVIA ROBYN, Panayotis EVANGELIDIS, Greece, 2024, 105’
 • ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΝΤΕΡΣΟΝ / THE ANDERSSON BROTHERS, Johanna BERNHARDSON, Sweden-Finland, 2024, 84’
 • ΤΑ ΒΟΥΝΑ / THE MOUNTAINS, Christian EINSHØJ, Denmark, 2023, 89’
 • ΤΑΜΠΟΥ: ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΑΜΟΣ ΓΚΟΥΤΜΑΝ / TABOO: AMOS GUTTMAN, Shauly MELAMED, Israel, 2024, 78’
 • ΤΖΟΡΤΖ ΠΛΑΤ ΛΑΪΝΣ: ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΜΕΤΡ / HIDDEN MASTER: THE LEGACY OF GEORGE PLATT LYNES, Sam SHAHID, USA, 2023, 96’
 • ΤΙΣ / TISH, Paul SNG, UK, 2023, 90’
 • ΤΟ ΚΑΤΑ ΤΣΙΡΕΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ / THE GOSPEL ACCORDING TO CIRETTA, Caroline von der TANN, Italy-Germany, 2024, 75’
 • ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ / THE ALEXANDER COMPLEX, Neasa NÍ CHIANÁIN, Ireland, 2024, 83’
 • ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ / SONGS OF EARTH, Margreth OLIN, Norway, 2023, 91’
 • ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ / SERVING THE TRUTH, Nikos ASLANIDIS, Greece, 2023, 82’
 • ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΙΜΙΤΡΙΕΦ / THE DMITRIEV AFFAIR, Jessica GORTER, The Netherlands, 2023, 96’
 • ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΙΑΠΩΝΑ / THE MAKING OF A JAPANESE, Ema RYAN YAMAZAKI, Japan-USA-Finland-France, 2023, 99’
 • ΦΩΤΙΑ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΙΤΑ ΠΑΛΕΝΜΠΕΡΓΚ / CATCHING FIRE: THE STORY OF ANITA PALLENBERG, Alexis BLOOM & Svetlana ZILL, USA, 2023, 111’
 • ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ: ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΦΙΛΝΤ / HAPPY CLOTHES: A FILM ABOUT PATRICIA FIELD, Michael SELDITCH, USA, 2023, 100’
 • CINÉMA LAIKA, Veljko VIDAK, Finland-France, 2023, 81’
 • DOURGOUTI TOWN, Dimitris BAVELLAS, Greece, 2024, 88’
 • EL SHATT – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΥΤΟΠΙΑΣ / EL SHATT – A BLUEPRINT FOR UTOPIA, Ivan RAMLJAK, Croatia-Serbia, 2023, 96’
 • HOTEL METALURG, George VARSIMASHVILI & Jeanne NOUCHI, France-France, 2023, 73’
 • SINFONIETTA-ΠΟΛΗΣ, ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ DZIGA VERTOV / CITY-SINFONIETTA, CONVERSATIONS WITH DZIGA VERTOV, Dimitris THEODOROPOULOS, Greece, 2023, 80’
 • VANESSA VINSON VIBES, Andreas SIADIMAS, Greece, 2024, 91’
 • VAVEL THE BAND, Michalis AGRAFIOTIS, Greece, 2023, 77’
 • ZINZINDURRUNKARRATZ, Oskar ALEGRIA SUESCUN, Spain, 2023, 90’

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

 • ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ / RE-CREATIONS, Polina MOSHENSKA, UK, 2024, 15’
 • ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 817 / OBJECT 817, Olga LUCOVNICOVA, Belgium, 2024, 22’
 • ΒΟΥΒΑ ΔΑΚΡΥΑ / SILENT TEARS, Kees-Jan MULDER & Jaap van HEUDSEN, The Netherlands, 2023, 31’
 • ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ / INQUEST OF LOVE, Audrey BAUDUIN, France, 2024, 17’
 • ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΧΡΟΝΟΣ / TIME TAKES A CIGARETTE, Aya KORETZKY, Portugal, 2023, 33’
 • ΖΙΖΙ / GIGI, Cynthia CALVI, France, 2023, 14’
 • ΖΩΗΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΦΩΝΕΣ / DISCUSSIONS ANIMÉES ENTRE ENTENDEURS DE VOIX, Tristan THIL, France, 2023, 12’ 
 • Η ΔΑΦΝΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΟΡΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΣΕ ΦΥΛΛΑ / DAPHNE WAS A TORSO ENDING IN LEAVES, Catriona GALLAGHER, Italy-Greece-UK, 2024, 14’
 • Η ΚΥΨΕΛΗ / THE HIVE, Salah EL AMRI, Switzerland, 2023, 20’
 • Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ / THE FILM YOU ARE ABOUT TO SEE, Maxime MARTINOT, France, 2023, 11’
 • ΛΑΧΤΑΡΑ ΓΙΑ ΦΩΣ / LONGING FOR LIGHT, Alba CROS PELLISÉ, Spain, 2023, 11’
 • ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ / SHROOMS, Jorge JÁCOME, Portugal, 2023, 18’
 • ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ / MIGRATIONS WE ARE, Laura BARI, Canada-France, 2024, 7’
 • ΜΙΑ ΑΛΟΗ, ΕΝΑΣ ΦΙΚΟΣ, ΕΝΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΕΞΙ ΔΡΑΚΑΙΝΕΣ / ONE ALOE, ONE FICUS, ONE AVOCADO AND SIX DRACAENAS, Marta SMERECHYNSKA, France-Ukraine, 2023, 8’
 • ΜΙΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ / AN ASIAN GHOST STORY, Bo WANG, The Netherlands-Hong Kong, 2023, 37’
 • ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΑΣΟΣ / NOCTURNE FOR A FOREST, Catarina VASCONCELOS, Portugal, 2023, 16’
 • ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ / FORGETTING LENIN, Inka ACHTÉ & Einari PAAKKANEN, Finland, 2024, 6’
 • Ο ΤΕΛΑΛΗΣ / THE TOWN CRIER, Vagelis PYRPILIS, Greece, 2024, 21’
 • ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΡΕΣΤΟΣ / HOW TO PLEASE, Elina TALVENSAARI, Finland, 2023, 27’
 • ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ / CONVENTIONS OF CONTRACTS, Stefanos MONDELOS, Greece, 2023, 27’
 • ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΡΡΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΒΕΡΩΦ / THE PORTRAIT: YORGOS RORRIS PAINTS EVANGELOS AVEROFF, Kalliopi ALEXIADOU & Antonis SYMEONIDIS, Greece, 2023, 30’
 • ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ / LAST SONG FROM KABUL, Kevin McDONALD & Ruhi HAMID, UK-Qatar-Portugal, 2023, 34’
 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ / THERE ARE PEOPLE IN THE FOREST, Szymon RUCZYŃSKI, Poland, 2023, 10’
 • QUEER ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ / QUEER FIGHTERS OF UKRAINE, Alex KING & Angelika USTYMENKO, The Netherlands, 2023, 30’

TOP DOCS

 • Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΖΟΛΑ / THE ZOLA EXPERIENCE, Gianluca MATARRESE, Italy-France, 2023, 105’
 • ΙΜΠΕΛΕΝ / IBELIN, Benjamin REE, Norway, 2024, 104’
 • ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ / SWAN SONG, Chelsea McMULLAN, Canada, 2023, 103’
 • ΛΕΓΕ ΜΕ ΜΠΙΛ / YOU CAN CALL ME BILL, Alexandre O. PHILIPPE, USA, 2023, 96’
 • ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ / MAGIC MOUNTAIN, Nik VOIGT & Mariam CHACHIA, Georgia, 2023, 73’
 • ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ / ONE BULLET, Carol DYSINGER, UK-Denmark-USA, 2023, 92’
 • ΝΙΟΤΗ (ΑΝΟΙΞΗ) / YOUTH (SPRING), Wang BING, France-Luxembourg-The Netherlands, 2023, 215’
 • ΝΤΑΡΙΟ ΑΡΤΖΕΝΤΟ: ΠΑΝΙΚΟΣ / DARIO ARGENTO PANICO, Simone SCAFIDI, UK, 2023, 98’
 • Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ / MAN IN BLACK, Wang BING, France-USA-UK, 2023, 61’
 • Ο ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΚΑΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ / RICARDO AND THE PAINTING, Barbet SCHROEDER, Switzerland-France, 2023, 106’
 • ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ / EVERY LITTLE THING, Sally AITKEN, Australia, 2024, 93’
 • ΠΟΛΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ / OCCUPIED CITY, Steve MCQUEEN, The Netherlands-UK-USA, 2023, 266’
 • ΤΕΧΑΤΣΑΠΙ / TEHACHAPI, JR, France, 2023, 92’
 • ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΛΤΟΝ / DALTON’S DREAM, Kim LONGINOTTO & Frank MURRAY BROWN, UK-USA, 2023, 92’
 • HOLLYWOODGATE, Ibrahim NASH’AT, Germany-USA, 2023, 91’
 • MENUS-PLAISIRS – LES TROISGROS,  Frederick WISEMAN, France-USA, 2023, 240’
 • RYUICHI SAKAMOTO | OPUS, Neo SORA, Japan, 2023, 103’
 • SORRY/NOT SORRY, Caroline SUH & Cara MONES, USA, 2023, 90’
 • TEACHES OF PEACHES, Judy LANDKAMMER & Philip FUSSENEGGER, Germany, 2024, 102’
 • VIVA VARDA!, Pierre-Henri GIBERT, France, 2023, 68’

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 • ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ / PICTURES OF GHOSTS, Kleber MENDONÇA FILHO, Brazil, 2023, 93’
 • ΝΑΒΑΛΝΙ / NAVALNY, Daniel ROHER, USA, 2022, 99’
 • Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ / AGENT OF HAPPINESS, Dorottya ZURBO & Arun BHATTARAI, Bhutan-Hungary, 2024, 90’
 • UNDERWONDER, Kostas KARYDAS, Greece, 2024, 51’ 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ

 • Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ / MAN WITH THE MOVIE CAMERA, Dziga VERTOV, USSR, 1929, 67’
 • ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ / ON VENOM AND ETERNITY, Isidore ISOU, France, 1951, 124’ 
 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ / CRITIQUE OF SEPARATION, Guy DEBORD, France, 1961, 18’
 • ΣΙΝΕΜΑ ΒΕΡΙΤΕ / CINÉMA VÉRITÉ: DEFINING THE MOMENT, Peter WINTONICK, Canada, 1999, 103’
 • ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΜΠΟΔΙΑ / THE FIVE OBSTRUCTIONS, Jorgen LETH & Lars von TRIER, Denmark-Belgium-Switzerland-France, 2003, 91’

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 • Η ΔΟΚΙΜΗ / THE REHEARSAL, Jules DASSIN, UK-Greece, 1974, 88’
 • Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΛΑΥΚΑΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ / THE OWL’S LEGACY – DEMOCRACY, OR CITY OF DREAMS – Chris MARKER, France, 1990, 27’
 • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / DEMOCRACY, David BERNET, Germany-France, 2015 105’
 • Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ / THE KILLING OF A JOURNALIST, Matt SARNECKI, Denmark, 2022, 100΄

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ+

 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ / YANNIS KYRIOPOULOS: THE MODERN INTELLECTUAL AND THE FOUNDER OF HEALTH ECONOMICS, Niovi ANAZIKOU, Greece,  2023, 71’
 • ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ / DIONYSIS SIMOPOULOS: THE MAN WHO TOOK US TO THE UNIVERSE, Nikos MEGRELIS, Greece, 2023, 24’
 • ΕΒΡΟΣ – 17 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ / EVROS – 17 DAYS LATER,  Athanasios GIOUMPASIS, Greece, 2023, 17’
 • ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ / DISASTER THEORIES: OUR PLANET IN FLAMES, Dimitris TZETZAS, Greece, 2023, 42’
 • ΙΛΑΤΣ’ / ILATS’,  Elisavet LALOUDAKI & Massimo PIZZOCARO, Greece, 2024, 11’
 • ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΝΤΟ – ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΛΠΩ / CONTRABANDO – SEEKING MELPO, Vouvoula SKOURA, Greece, 2023, 71’
 • ΛΑΪΚΟΙ ΒΑΡΔΟΙ – ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ / FOLK BARDS – MOMENTS OF THEIR LIVES AND OURS, Thanos KOUTSANDREAS, Greece, 2023, 108’
 • ΜΕΤΑΒΑΣΗ / MOVING, Dominikos IGNATIADIS, Greece, 2024, 70’
 • ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ / METAMORPHOSIS, Costas ATHOUSAKIS, Greece, 2024, 90’
 • ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΧΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ / THE WHEAT ON THE SHIRT, Yannis KANAKIS & Anna PSARRA & Yannis PANAYIOTARAKOS, Greece, 2023, 48’
 • ΜΠΙΜΣΑ / BIMSA, Tasos GEORGIOU, Greece, 2023, 65’
 • ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ – ΓΥΑΛΙ / ISLANDS ON THE EDGE – GYALI, Dionysia KOPANA & Yorgos SAVOGLOU, Greece, 2023, 25’
 • ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ / THE ELEUSINIANS, Filippos KOUTSAFTIS, Greece, 2023, 108’
 • ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑΣ / PIRATES OF GRAMVOUSA, Dimitra BABADIMA, Greece, 2024, 78’
 • ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ / CONSTRUCTION WORKERS, OUR HEROIC COMRADES, Ioannis XYDAS, Greece, 2023, 57’
 • ΤITI – ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ / TITI – IN CYCLONE’S WAKE, Natasha BLATSIOU, Greece, 2023, 28’
 • ΤΕΙΧΗ / WALLS, Christos SARRIS, Greece, 2023, 12’
 • ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ / THE GYM, Pavlos KOSMIDIS, Greece, 2023,  65’
 • ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ / THE MISSING PIECE, Angelos TSATSIS, Greece, 2023, 75’
 • GAS STATION ΄Η ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΧΩΡΗΣ / GAS STATION OR THE PIGEONS OF LAHORE, Thomas SIDERIS, Greece, 2024, 70’
 • OMI-DO, Nickolas PAPADIMITRIOU, Greece, 2024, 26’

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΜΑΡΚΙΖΑ / YANI SPANOS: A LIFE BEHIND THE MARQUEE, Aris DORIZAS, Greece, 2023, 118’
 • EXERGUE – ON DOCUMENTA 14, Dimitris ATHYRIDIS, 2024, 840’

SPOTLIGHT ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

 • ΜΑΙΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΜΑΡΙΑ: ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΑΣ / MARY, MARIANNA, MARIA – THE UNSUNG GREEK YEARS OF CALLAS, Michalis ASTHENIDIS & Vasilis LOURAS, Greece, 2023, 103’
 • ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΣΕ ΩΡΙΜΗ ΗΛΙΚΙΑ / A PORTRAIT OF THE COLLECTOR AS A MATURE MAN, Panayotis EVANGELIDIS, Greece, 2023, 56’

ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

 • ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ / THE HORTIATIS HOLOCAUST, Kostas EFRAIMIDIS, Greece, 1996, 51’
 • ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ / THE CHRONICLE OF AN EXTERMINATION, Chryssa TZELEPI & Akis KERSANIDIS, Greece, 2013, 91’

NEXTGEN

 • ΑΝΗΚΕΙΝ / BELONGING, Sævar GUĐMUNDSSON & Kreshnik JONUZI, Iceland-USA, 2023, 88’
 • Η ΕΪΠΡΙΛ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ / APRIL IN FRANCE, David BOARETTO, France, 2023, 77’
 • ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ / UNDER THE WING OF A NIGHT, Lesia DIAK, Ukraine-Belgium-Hungary-Portugal, 2023, 19’
 • ΚΟΛΛΗΤΕΣ / BEST FRIENDS, Marianne HOUGEN-MOURAGA, Denmark-Norway, 2023, 21’
 • ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΣΠΙΤΙ / GIRL AWAY FROM HOME, Simon LERENG WILMONT & Alisa KOVALENKO, Denmark-Norway, 2023, 22’
 • ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ / GIRL WITH GOALS, Camilla MAGID & Anam ABBAS, Denmark-Norway, 2023, 20’ 
 • ΛΕΓΕ ΜΕ ΛΟΟΥΑΝΤ / NAME ME LAWAND, Edward LOVELACE, UK, 2023, 86’
 • ΜΙΣΘΟΣ ΔΙΨΑΣ / THE WAGE OF THIRST, Gildas Ignace RAZAFIMAMPIONONA, Madagascar, 2021, 3’
 • ΝΕΥΡΟΤΥΠΟΙ / NEUROTYPES, Maija HIRVONEN, Finland, 2024, 76’
 • Ο ΤΟΝΤ ΚΑΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΕΛΛΑ / TODD AND SUPER-STELLA, Mari MONRAD VISVEN, Norway, 2024, 81’
 • ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ / MOBILE SCHOOL TRAVELS, Lucas PALEOCRASSAS, Greece, 2024, 11’
 • ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΡΙΝΔΟΥ / THE TAMARIND SINGER, Kaspar ASTRUP SCHRÖDER, Denmark-Norway, 2023, 22’
 • ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ / UNTIL I FLY, Kanishka SONTHALIA &, Siddesh SHETTY,  India-France, 2024, 90’

Leave a comment